Yeni Seyahat Koridorları İçin Arayışta…

Yunanistan, aşılamanın belli bir seviyeye ulaştığı ülkeler ile yeni seyahat koridorları oluşturacak. İşte detaylar…

Yunanistan, turizm sezonunu mümkün olan en kısa süre içerisinde açmayı planlıyor. Yunan yetkililer, Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerle turizm koridorları oluşturmayı hedefliyor.

Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theocharis, yaptığı açıklamalar kapsamında; “2021 yılı turizm sezonunun açılış tarihini belirlenmesi için erken olduğunu; koronavirüsün mutasyonları ve yeni varyantları nedeniyle turizm sezonu için herhangi bir öngörüde bulunmanın zor olduğunu” belirtti.

Haris Theocharis, “Turizm sezonunu açmamız biraz zaman alabilir. Bu dönemde önemli olan ne zaman açılacağı değil, nasıl açılacağımız” dedi ve “sezonu en makul süre içerisinde başlatmayı hedeflediklerini” sözlerine ekledi.

YUNANİSTAN YENİ TURİZM KORİDORLARI OLUŞTURACAK

Theocharis, seyahatler konusunda Avrupa Birliği ülkeleri ile koordineli bir şekilde yol alabileceklerini, bunun yanı sıra AB üyesi olmayan ülkeler ile seyahatler ve seyahat koridorları oluşturmak için müzakereler yürütebileceklerini açıkladı.

Haris Theocharis, İsrail ile imzalanan turizm-seyahat korodoru anlaşmasını örnek göstererek; aşılanmanın belli bir seviyeye ulaştığı diğer ülkelerle de anlaşmaya varılabileceğini belirtti.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu