3. Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan Miroğlu Ve Özgür İçin Mesaj

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP eski Genel Sekreteri Salih Miroğlu ile CTP eski Genel Başkanı, BKP kurucularından Özker Özgür’ün 12’ nci ölüm yıl dönümleri nedeniyle mesaj yayımladı.

Eroğlu meajında, bir toplumun içinden çıkan değerlere sahip çıktıkça güçleneceğini ve geleceğe daha emin adımlarla ilerleyeceğini kaydetti. Eroğlu, “Doktor Salih Miroğlu, benim dostum, kardeşim, kurduğum hükümetlerde görev verdiğim bir bakan arkadaşım, Kıbrıs Türk halkına hizmet etme heyecanı duyan bir siyasetçi idi” ifadelerini kullandı.

Derviş Eroğlu, Miroğlu ile farklı siyasi geçmişten gelmesine rağmen 1990 seçimlerinden itibaren devleti yaşatıp, yüceltme, Anavatan Türkiye ile ilişkileri geliştirme ortak paydasında bir araya geldiklerini ve vefatına kadar UBP çatısı altında çok yakın çalışma fırsatı bulduklarını kaydetti.

Eroğlu, Miroğlu’nun en önemli özelliklerinin, samimiyeti, vefası, birleştiriciliği, sorun yaratmak yerine sorun çözmeye çalışması, insan, yurt ve parti sevgisi ile devlete bağlılığı olduğunu vurguladı.

Eroğlu, “Sevgili Salih Miroğlu daha ülkemize vereceği pek çok hizmet varken birlikte gittiğimiz, kendisinin aday olduğu UBP Genel Başkanlık seçimi ilk propaganda gezisinde hakkın rahmetine kavuşmuştur. Miroğlu’nun eksikliği, gerek UBP, gerekse ülke içerisinde hissedilmekte” dedi.

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi eski genel başkanı ve Birleşik Kıbrıs Partisi kurucularından Özker Özgür ile uzun yıllar Meclis çatısı altında birlikte çalıştıklarına değinerek “Bir birimize rakip olsak da karşılıklı saygıda kusurumuz olmadı. En sıkıntılı zamanlarda bile diyalogumuz hep sürdü” ifadesini kullandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu