3’lü Hükümetin Üç Çetrefilli Konusu: Aşılar, Maaşlar, Vatandaşlıklar

Hükümetin mecliste güvenoyu alması sonrası UBP’de Genel Başkanın ‘resmi olarak’ da belirlenmesi ardından gözler Başbakan’ın Ankara ziyaretinde olacak. Pandemi ve yayılan yeni vakalar gölgesinde hükümetle ilişkili üç konu önümüzdeki günler ve haftalarda kamuoyunu meşgul edecek. Biri 13'üncü maaşlar… Diğeri ise hükümet ortaklarından YDP’nin tetiklediği ‘vatandaşlık’ vaatleri… Ankara'da "aşılar" konusunun da masada olacağı öğrenildi.

Bir süredir basına yansıyan ve ilgililer tarafından da doğrulanan 12. ve 13. maaş krizleri sürüyor…

Bu konuda Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı’nın ‘sıkıntı olmaz’ açıklaması ardından Maliye Bakanı Dursun Oğuz’un geçtiğimiz gün ‘13. maaşla ilgili kaynak arayışının sürdüğünü’ dillendirmesi bu konuda gözlerin Başbakan Hamza Ersan Saner’in bugün kurultayda açıkladığı ‘Ankara ziyaretine’ özellikle çevrilmesine neden oldu.

Kıbrıs Postası’nın Maliye Bakanlığı kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre bu konuda da gözler özellikle Başbakanın Ankara ziyaretinde olacak.

Öte yandan maaşlarda ‘taksitlendirme’ olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

ANKARA’DA AŞILAR DA GÜNDEME GELECEK… MAAŞ SIKINTISININ AŞILACAĞI İFADE EDİLDİ

Bütçe açığının yanı sıra ilk aşamada geleceği öğrenilen 50 bin doz aşı da Ankara’da gündeme gelecek.

Kıbrıs Postası, KKTC Sağlık Bakanlığı kaynaklarından elde ettiği “ilk etapta 50 bin doz” aşının ülkemize bu ay içerisinde geleceğini duyurmuş, bu konuda Türkiye ile KKTC Sağlık Bakanlarının temasına ilişkin ayrıntıları duyurmuştu.

Bu konuda da olası sıkıntıların aşılacağı ifade edilirken hükümet ortaklarından YDP’nin ‘bir hassasiyet’ olarak ortaya koyduğu vatandaşlık konusu da hükümetin önünde öncelikli bir ‘mesele’ olarak duruyor.

GÖZLER İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA…

Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı‘nın hükümetin güvenoyu öncesi ısrarla 3 bini evlilik yoluyla acilen bekleyen “8 bin vatandaşlık” konusunu gündeme getirmesi ile yine YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu‘nun bu konuda “en öncelikli konu, en büyük sorun” açıklaması ise “vatandaşlıklar” konusunun İçişleri Bakanlığı’nda Kutlu Evren‘in önünde “çetrefilli” bir mesele olarak önünde olacağı ifade ediliyor.

Ankara’nın da bu konuda ‘ısrarlı’ bazı haassasiyetleri ise öteden beri biliniyor.

Kaynak : Kıbrıs Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu