Londra’daki Yanan Binada Türklerin de Olduğu İddia Ediliyor

İngiltere’nin başkenti Londra’nın merkezinde gece saatlerinde 24 katlı bir binada yangın çıktı. Londra itfaiyesi binada hayatını kaybedenler olduğunu açıkladı. En az 30 yaralının çeşitli hastanelerde tedavi edildiği belirtiliyor.

Binada mahsur kalanlar olabileceğinden de endişe ediliyor. İtfaiye yangını söndürmek için yoğun çaba sarfediyor ancak binanın çökmesinden endişe duyuluyor. 24 katlı binada Türklerin de olduğu belirtiliyor.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Kuzey Kensington semtinde “Grenfell Tower” isimli 24 katlı binada yangın çıktı. Gece yarısından bu yana söndürülmeye çalışılan yangında ölüler var. İngiliz yetkililer yangında kaç kişinin hayatını kaybettiği konusunda ise bilgi vermiyor. Bina da Türklerin de olduğu belirtiliyor.

Görgü tanıkları yerel saatle 03.15 gibi ikinci katta çıkan yangının kısa sürede tüm binayı sardığını açıkladı. 24 katlı binada yaşayanlar tahliye ediliyor. Ancak binada hala insanların mahsur kalmış olabileceğinden şüpheleniliyor.

Sabah saat 06.00 civarında sosyal medyada yapılan paylaşımlarda binadan hala çığlık sesleri geldiği belirtiliyordu.

Binanın 100 metre uzağında yaşayan televizyon sunucusu George Clark, sabah saatlerinde BBC Radio 5’e yaptığı açıklamada, binanın tepesinde insanlar gördüğünü söyledi. Clark, binanın 100 metre uzağında olmasına rağmen tamamen küllerle kaplandığını aktardı. Clark “Durum çok kötü” yorumunda bulundu.

Ntv

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu