Ahmet Savaşan, Uluslararası Sağlık Hizmetleri Sempozyumu ve B2B Toplantısı’na katıldı

GHTC Başkanı Ahmet Savaşan, Priştine’de düzenlenen ve Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kosova’dan bilim insanları ile hekimleri bir araya getiren ‘Uluslararası Sağlık Hizmetleri Sempozyumu ve B2B Toplantısı’na katıldı.

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi (GHTC) Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan Balkanların kalbi Priştine’de düzenlenen ve Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kosova’dan bilim insanları ile hekimleri bir araya getiren “Uluslararası Sağlık Hizmetleri Sempozyumu ve B2B Toplantısı”na katıldı.

Uluslararası Sağlık Hizmetleri Sempozyumu ve B2B Toplantısı Kosova Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin (Global Healthcare Travel Council – GHTC) desteği ve CIAR Medical organizasyonu ile Priştine’de gerçekleştirildi. Sempozyuma, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kosova’dan uzman bilim insanları yanı sıra iki yüzden fazla hekim katıldı.

KUZEY KIBRIS’IN SAĞLIK TURİZMİ OLANAKLARI TANITILDI

Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ile Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan’ın konuşmaları ile açılan ve iki gün süren sempozyumun birinci gününde, uzmanlar, IVF (Tüp Bebek), Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Genetik, Ortopedi ve Travmatoloji, Göz Hastalıkları, Üroloji, Onkoloji, Psikiyatri, Girişimsel Radyoloji, Kardiyoloji ve Göğüs Cerrahisi konularında sunumlar yaptı. Aynı gün ayrıca gerçekleştirilen özel oturumda Dr. Ahmet Savaşan Kuzey Kıbrıs’ın Sağlık Turizmi Olanakları ile Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’nin KKTC başkanlık döneminde yapacağı eğitim ve etkinlikler konularında sunum yaptı.

B2B TOPLANTILARINA 200 HEKİM KATILDI

Sempozyumun ikinci gününde ise gerçekleştirilen B2B toplantılarda Kosova ve Arnavutluk’tan iki yüzden fazla hekim ve hastane temsilcisi ile sağlık kuruluşları temsilcileri bir araya gelerek karşılıklı işbirliği olanaklarının geliştirilmesi için çalışmalar yapıldı.

Kaynak
Kıbrıs Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu