Akdeniz Ülkesinden Turizm Atağı: İki Bölgeyi Daha Turizme Açıyor

Akdeniz Çanağı ülkelerinden Mısır, turizmde atağa geçti… Mısır, ülkenin iki bölgesini daha turizme açıyor. İşte detaylar…

Mısırlı yöneticiler, önümüzdeki birkaç ay içerisinde ülkenin iki şehrini daha turizme kazandıracaklarını açıkladı.

Turizme açılacak iki yeni noktanın biri Kahire yakınlarında Kızıldeniz kıyısında, diğeri ise İskenderiye yakınlarında Akdeniz kıyısında yer alıyor.

Mısır Turizm Bakanı Khaled al-Anani, Rus Izvestniya Gazetesi’nden Lyubov Lejnev’e verdiği röportajda “Mısır’da birkaç ay içinde iki yeni turistik şehrin açılacağını” belirtti.

MISIR’IN TURİZME KAZANDIRACAĞI İKİ YENİ ŞEHİR: AL-GALALA VE AL-ALAMEİN

Mısır Turizm Bakanı Khaled al-Anani konuya ilişkin: “Önümüzdeki birkaç ay içinde, tamamen yeni iki şehri turizme açmayı planlıyoruz. Bu şehirlerden biri ülkenin kuzeyinde Kahire’den yaklaşık 100 km uzaklıkta Kızıldeniz’e kıyısı bulunan Al – Galala şehrimiz… Burada yatlar için bir liman da yer alıyor” açıklamasında bulundu.

Mısır, Al – Galala şehrini özellikle yat turizmi alanında öne çıkarmayı planlıyor.

Bakan Khaled al-Anani, diğer yeni turistik noktanın ise İskenderiye yakınlarındaki Akdeniz kıyısında yer alan Al-Alamein şehrinin olduğunu duyurdu açıkladı.

Mısırlı Bakan, ülkesinde Hurghada ve Şarm El-Şeyh’in yanı sıra Marsa al-Alam, Taba, Nuweiba ve Safaga gibi turistik noktaların da yer aldığını hatırlatarak; bu bölgelerin de Mısır’da Rusların popüler destinasyonları arasında yer aldığına dikkat çekti.

Kaynak :Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu