Almanya’da Korona İle Mücadelede “3G” Şartı!

Koronavirüs vaka sayılarının yeniden artışa geçtiği Almanya’da kamusal kapalı alanlara sadece “3G” şartı olarak bilinen koşulları yerine getirenlerin girebilmeleri kararlaştırıldı. Eyaletler ise yeni kısıtlamalara mesafeli yaklaşıyor.

SON 24 SAATTE 12 BİNİN ÜZERİNDE YENİ VAKA

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre Almanya’da federal hükümetin pandemiyle mücadeleden sorumlu bilimsel kuruluşu Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından açıklanan veriler son 24 saatte 12 bin 626 yeni vaka tespit edildiğini gösteriyor. Bu rakam bir hafta önce aynı güne kıyasla 4 bin 226 vaka daha fazla demek. Salgın nedeniyle son 24 saatte 21 kişi yaşamını yitirdi.

KORONA KISITLAMALARI ENDİŞE YARATIYOR

Vaka artışları karşısında yeni önlemler alma baskısı altında kalan eyalet yönetimleri okul ve kreşleri açık tutmak istiyor. Çünkü pediatristlere göre korona kısıtlamalarının çocuklarda iletişim bozukluğu, korku ve aşırı kilo gibi sorunlara yol açabildiği ifade ediliyor.

TATİLCİLERİN VAKA ARTIŞINDA PAYI VAR

Bazı eyalet yönetimleri yeni vakaların çoğunlukla tatilden dönen büyük kısmı aşılanmamış tatilcilere dayandığını kaydediyor.

3G: Aşılılar, iyileşenler, negatif test sonucu ibraz edenler

Pazartesi gününden itibaren aşılılar, hastalığı geçirmiş olanlar veya negatif test ibraz edenler için kullanılan bir tanımlama olan “3G” şartı devreye alındı. Hükümet ayrıca yeni kısıtlamalar için insidans değerinin değil 100 bin kişide hastaneye yatma oranının esas alınmasına karar vermişti. RKI’ye göre bu değer Perşembe günü 1,56 seviyesinde ve artıyor. Yoğun bakımda bulunan hasta sayısı ise 832 olarak bildirildi. Ülkede iki doz aşılananlar toplam nüfusun yüzde 59,7’si düzeyinde olurken aşılama kampanyasına ivme kazandırılması gerektiğini söyleyen eyalet yönetimleri de var.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu