Araç Kiralamak İsteyen Tatilcilere ‘Kopya Site’ Tuzağı

Koronavirüsten korunmak için izole yolculuk arayışına giren tatilciler, internet üzerinden kiralık araçlara yönelirken, yüzlerce tatilci ‘kopya araç kiralama sitesi’ nedeniyle dolandırıldı.

Kurban Bayramı öncesi araç kiralama sektörü de tıpkı konaklama sektörü gibi en yoğun günlerini yaşadı. Yaz sezonunun en yoğun ayı olan Temmuz’a gelen Bayram yoğunluğu nedeniyle talep patlaması yaşayan araç kirama sektöründe fiyatlar otellerle yarışır duruma geldi. Haziran ayında günlük 130 TL ile 180 TL arası olana ekonomik sınıf araçlar Temmuz ayında günlük 500 TL’ye çıktı.

İNTERNET SİTESİNİ KOPYALADILAR

Tatilciler, araç kiralamak için internetten, indirimli fiyatlardan rezervasyon yaptırdı. Rezervasyonda ön koşul olarak verilen hesap numarasına, kiralama bedelinin havale edilmesi istendi. Havale işleminin ardından rezervasyonun tamamlandığını düşünen tatilciler, tatillerinin başladığı gün verilen adreslerinde araçlarının teslim edilmesini beklerken büyük şok yaşadı. Adrese gelen-giden araç olmadığını gören tatilciler, rezervasyon sırasında whatsaap hattı üzerinden iletişim kurdukları numarayı aramaya başladılar. Karşılarında bir muhatap bulamayan mağdurlar durumu polise bildirince olayın bir dolandırıcılık yöntemi olduğu tespit edildi.

SİTESİ KOPYALANAN ARAÇ KİRALAMA FİRMASINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Sitesi kopyalanan firma tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi: Tunalar Topluluğu’nun Araç Kiralama alanında faaliyet gösteren markası Rent Go olarak 8 yıldır sizlere en yüksek kalitedeki hizmeti sunmak için canla başla çalışmaktayız. Yola çıktığımız ilk gün verdiğimiz sözümüzü tuttuk ve daima en genç, en düşük kilometreli araçları en iyi fiyatlarla sunmayı ilke edindik. Koşulsuz müşteri memnuniyetindense asla ödün vermedik.

Yıllar içinde titizlikle oluşturduğumuz bu deneyimi kopyalayıp tescilli markamız olan “Rent Go” ismine çeşitli eklemeler yaparak oluşturulmuş araç kiralama web siteleri kurulduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Hiçbir şekilde markamızla alakası olmayan bu web siteleri ile ilgili her türlü hukuki işlemi başlattığımızı, tüm dijital otoritelere gerekli bildirimleri yaptığımızı bildirmek isteriz.

Rent Go’dan araç kiralamak için kurumumuzun resmi web sitesi www.rentgo.com adresini, App Store ve Google Play Store’da yer alan Rent Go uygulamasını, 444 40 61 numaralı telefon hattımızı, 0552 544 40 61 numaralı whatsapp hattımızı ya da rezervasyon@rentgo.com e-posta adresini kullanabilirsiniz.

Dolandırıcılıktan korunmanız ve yasal işlem başlatmamız için yukarıdaki iletişim bilgilerinin dışındaki bir kanaldan Rent Go’ya aitmiş izlenimi verilerek oluşturulmuş, araç kiralaması yaptığını iddia eden web sitelerini derhal müşteri hizmetleri birimimize (444 40 61 / info@rentgo.com) bildirmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,
Rent Go

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu