ATOR’dan Rus Turiste Üç Tavsiye

ATOR, yurt dışı seyahatine çıkacak Ruslara tavsiyelerde bulundu.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, bu yıl yurt dışına tatile çıkmayı planlayan Ruslara üç tavsiyede bulundu.

RUS TURİSTLER NEPAL’DE MAHSUR KALDI

ATOR’un bu yıl yurt dışına seyahate gidecek Ruslara ilk tavsiyesinin, kendi başına tatil organizasyonu yapmamaları olduğunu belirten Gorin; “Bu yıl organize gezi turlarına katılmanızda fayda var. Örneğin yakın zamanda Nepal’e kendi başlarına giden Rus turistler, ülkede salgının artmasıyla orada mahsur kaldı. Nepal yönetimi iki gün içinde sınırları kapattı. Sonuçta hiçbir turist ülkesine geri dönemedi ifadelerini kullandı.

ÜLKELERE GİRİŞ VE ÇIKIŞ KURALLARI NEREDEYSE HER GÜN DEĞİŞİYOR

Gazetemru.com’un haberine göre ATOR Başkan Yardımcısı Gorin; yurt dışına gideceklere ikinci tavsiyelerinin güncel bilgileri sürekli olarak kontrol etmesi olduğunu belirtirken, ülkelere giriş ve çıkış kurallarının neredeyse her gün değiştiğini vurguladı.

Birlik olarak yurt dışına gideceklere üçüncü tavsiyelerinin seyahatlerdeki beklenmedik masraflara hazırlıklı olunması olduğunu ifade eden Dmitry Gorin, birçok turistin seyahat sırasında COVID-19 enfeksiyonuna yakalandığını, bu nedenle mutlaka seyahat etmeden önce sağlık sigortası alınması gerektiğinin altını çizdi.

Yakın zamanda Türkiye’ye uçuş yasağını kaldıran Rusya Başbakan Yardımcısı ve aynı zamanda Pandemi ile Mücadele Operasyon Merkezi Başkanı Tatyana Golikova, enfeksiyon riskinin her Rus turistin kendi sorumluluğunda olduğunu belirtmişti.

Tatil öncesi sağlık sigortası yapılmasının önemini Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) ile birlikte son iki yıldır sürekli gündeme getirerek vatandaşlara hatırlattıklarını belirten Golikova, her yabancı ülkenin tatilini o ülkede geçiren Rus vatandaşının COVID-19 hastalığını tedavi etmesi gibi bir zorunluluğunun olmadığını vurgulamıştı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu