Benjamin Fraklin Yaz Ensitüsüne Yakın Doğu Kolejinden 3 Öğrenci Gidiyor…

Benjamin Fraklin Yaz Ensitüsüne Yakın Doğu Kolejinden 3 Öğrenci Gidiyor…

Yakın Doğu Kolejinden üç öğrenci, ABD Büyükelçiliği 2017 Benjamin Franklin Transatlantik Yaz Enstitüsü’ne gitmeye hak kazandı.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, , Yakın Doğu Koleji 11. sınıf öğrencilerinden Suğde Aktun, Milenay Günsoy ve Suna Bayraktaroğlu’nun tüm dünyadan sadece 45 öğrencinin seçildiği Benjamin Franklin Transatlantik Yaz Enstitüsü’ne 100’den fazla kişi arasından seçildiği belirtildi.

 

Yazılı ve sözlü olarak iki aşamada yapılan değerlendirmelerde, öğrencilerin popüler kültür seviyeleri, İngilizce bilgileri, öz güvenli ve dünya görüşüne sahip olmaları dikkate alındı.

 

Üç öğrenci, Temmuz ayında Washington, DC’de düzenlenecek olan on günlük Kıbrıs Gençliği Yaz Enstitüsüne katılacak.

 

Benjamin Franklin Transatlantik Yaz Enstitüleri, Avrupa ve Amerika’dan  16-18 yaş arasındaki öğrencileri bir araya getirerek, yönetim, liderlik ve insan hakları konularını da içeren birçok konuyu tartışma ve öğrenme imkanı sağlanan bir yaz okuludur.

 

Başarı Sevinçle Karşılandı…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk özel okul olma özelliği ile akademik yanında sosyal, kültürel ve sportif başarılarıyla adından söz ettiren Yakın Doğu Kolejinden üç öğrencinin Benjamin Fanklin Esntitiüsüne kabul edilmesi Yakın Doğu Kolejini gururlandırdı.

Elde edilen prestijli başarı okul idaresi tarafından sevinçle karşılandı.

Okul Müdürü Işılay Arkan, “Bu başarı dünya standartlarında bir eğitim yapan okulumuzun en önemli göstergesidir. Ne mutlu bizlere ki, hizmetlerimizin meyvelerini görüyoruz. Öğrencileri, velilerini ve öğretmenlerimiz kutluyorum” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu