“Bir Çocuk Bin Umut” Projesi Yüzleri Güldürüyor

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrenci ve öğretim elemanları tarafından “Bir Çocuk Bin Umut” projesi başlatıldı. İnsanlarda farkındalık oluşturmak ve ülkenin okuyan çocuklarında eşitliği sağlamak amacıyla yürütülen proje kapsamında 200 çocuğa hediye verildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile başlatılan “Bir Çocuk Bin Umut” projesi kapsamında, Hamitköy Dr. Fazıl Küçük İlköğretim Okulu öğrencilerine hediyeler verildi.

Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Filiz Yarıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi güzel ve anlamlı bir gün vesilesiyle yapılan etkinliğin karşılıksız iyilik yapmanın insanları ne kadar mutlu ettiğini bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

İhtiyacı olan 200 çocuğun kalplerine sevgi ile dokunmanın tarifsiz bir duygu olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Yarıcı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğin, çocukların elinde olduğuna inanmış ve bu nedenle çocuklara büyük önem vermiştir. Çocukların sahip olduğu gücün farkında olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu nedenle 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını çocuklara armağan etmiştir” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu