Borçlu Vatandaşların Yurt Dışına Çıkışları İçin Yeni Karar

Rusya’da İçişleri Bakanlığı, borçlu vatandaşların yurt dışına çıkışlarını engellemek için pasaportlarına el koyacak.

Rusya hükümetinin Yasama Faaliyetleri Komisyonu, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve borçluların yurt dışına çıkışlarını engellemek için pasaportlarına el konulmasına izin veren yasa tasarısını çok yakında onaylayacak.

Gazetemru.com’un aktardığı habere göre yeni yasayla İçişleri Bakanlığı yetkilileri, mahkeme kararlarıyla yurt dışına seyahatleri sınırlandırılan borçlu vatandaşların pasaportlarına el koyabilecek.

Kolluk kuvvetleri tarafından el konulan pasaportlar, onları veren makamlara iade edilecek.

Rusya Avukatlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Vladimir Gruzdev, bu yasayla birlikte pasaportuna el koyulan borçlu Rus vatandaşlarının yükümlülüklerini yerine getirdikten sonra göçmenlik bürosundan pasaportunu geri alabileceğini belirtirken, bundan sonra havalimanlarında pasaportlara el konulabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

Yeni yasa, ayrıca bir kişinin yurt dışına seyahat etmesini kısıtlayan tüm devlet kurumlarının bu bildirimin bir kopyasını mektup veya e-posta yoluyla vatandaşlara göndermesini de zorunlu kılıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen yasada, aynı zamanda yanlış veya güncellenmemiş bilgiler içeren pasaportların geçersiz olarak tanınmasını sağlayacak.

Buna göre yeni yasa, pasaport kontrolü yapan yetkililerin asıl kimlik belgesine göre farklılık içeren pasaportlarına el koyması ve geçersiz ilan etmesine imkan veriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu