CNN Türk Ana Habere Taşıdı.

“Türkiye’nin önemli haber kanalı CNN Türk, göze iğne tedavisi sonrası gözlerinde enfeksiyon gelişen dört Kıbrıslı Türk’ün yaşadıklarını ana haber bültenine taşıdı. CNN Türk haberinde, KKTC’den yurtdışı olarak bahsetti ve hastaların yurtdışında “yanlış tedaviye” maruz kaldığını, gözlerine “bozuk ilaç” enjekte edildiğini aktardı.”

Lefkoşa’da Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde gözlerine yapılan iğne sonrası, gözlerinde enfeksiyon oluşan ve tedavi için İstanbul Dünya Göz Hastanesi’ne gönderilen dört Kıbrıslı Türk’ün başına gelenleri, CNN Türk ana haber bültenine taşıdı.

“İğne kör ediyordu” 

CNN Türk, haberinde KKTC’den yurtdışı olarak bahsetti ve hastaların yurtdışında yanlış tedaviye maruz kaldığını, gözlerine “bozuk ilaç” enjekte edildiğini aktardı. Haberde üç hastanın görme kaybının giderildiğine, biri için ise mücadelenin sürdüğüne dikkat çekildi.

“ihmaller zinciri”

Haberde, “ihmaller zinciri” ifadesi de kullanıldı. CNN Türk muhabiri, iki Kıbrıslı Türk hastayla da röportaj yaptı. Röportajda hastalar, yaşadıkları durumu anlattı.

CNN Türk’e konuşan, İstanbul Dünya Göz Hastanesi Retina Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Fevzi Akkan, ilâcın taşınmasıyla ilgili sıkıntı yaşanmışsa, ilaç içerisinde mikrop üreyebileceğini belirterek saklanma koşullarında sıkıntı olmuş olabileceğini veya müdahalenin yapıldığı yer, mekândan kaynaklı bir durumun gözde enfeksiyona neden olabileceğini ifade etti.

Nedeni, raporlar belirleyecek

Bu arada Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde gözlerine uygulanan ilaç tedavisi sonrası, gözlerinde enfeksiyon gelişen Salih Kıranoğlu, Mustafa Kemal Bozkaya, Özen İnay ve Ayşe Kuman, dün adaya döndü. Söz konusu ilaç da dün, İlaç ve Eczacılık Dairesi’nden bir görevliyle Ankara’ya ileri tetkik için bir laboratuara gönderildi.

Dünya Göz Hastanesi’ndeki doktorların vereceği rapor ve laboratuardan çıkacak sonuçlar, dört hastanın gözünde neden enfeksiyon geliştiğini ortaya koyacak.

“Her ay yaptırdıkları iğne bozuk çıkmıştı”

Haberde, söz konusu hastaların “sarı nokta” hastalığı olduğu ve gözlerine ilaç tedavisi uygulandığını belirtildi. Haberde hastalık şöyle tarif edildi:

“Sarı nokta hastalığı, diğer adıyla yaşa bağlı makula dejenerasyonu. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre görme kaybıyla sonuçlanan rahatsızlıklar arasında üçüncü sırada yer alıyor. Genelde 50 yaş üstünde görülüyor, zamanla ilerliyor. Bugüne kadar 30 milyon kişiyi etkiledi. Hasta zaman içerisinde okuma, araba kullanma, yüz tanıma gibi fonksiyonlarını kaybedebiliyor. Göze belirli periyotlarla uygulanan iğne tedavisiyle hastalığa müdahale ediliyor. O iğne yurtdışında 4 emekli hastayı kör olma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu