Cumhurbaşkanı Akıncı, Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybeden Kaya İçin Mesaj Yayımladı

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yoğun bakım servisinde koronavirüs tedavisi görürken bugün hayatını kaybeden Mehmet Uğur Kaya için mesaj yayımladı.

Akıncı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kaya’nın, ülkede kaybedilen dördüncü hasta olduğunu belirterek, “Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm aile yakınları ve sevenlerinin acısını paylaşıyorum. Bu virüsün ne kadar tehlikeli ve yoğun bakım sürecinin ne kadar riskli olduğu gerek dünyada, gerekse ölümler az sayıda olsa da ülkemizde anlaşılmış olmalıdır. Her bir can değerlidir. Bulaşmanın önüne geçecek tedbirleri almanın ve bunlara uymanın önemi ortadadır” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, bugün 54 yaşındaki Mehmet Uğur Kaya’nın hayatını kaybettiğini, son 24 saatte yapılan 181 testle 1 pozitif vaka tespit edildiğini, tedavisi tamamlanan 5 hastanın ise taburcu olduğunu açıklamıştı.

Kaya’nın hayatını kaybetmesiyle KKTC’de koronavirüsten kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi. Bugüne kadar ölenlerden ikisi, hastalığın ilk görüldüğü kafiledeki Alman turistlerden.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu