Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Kıbrıs Sorununda Hukuksuzluğa Karşı Mücadeleye Devam”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs sorununda hukuksuzluğa karşı mücadeleye devam” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sosyal medya hesabından, Kıbrıs sorunuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs sorunu ile ilgili birçok önemli kitap, makale ve yayınlar yapıldığına dikkat çekerek, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın yönlendirmeleriyle bu yayınlar içerisinde dünyaca tanınmış hukukçuların da davayı güçlendiren görüşlerinin paylaşıldığını belirtti.

Özünde Kıbrıslı Türklerin çok büyük bir haksızlığa maruz kaldığına işaret eden Tatar, “Uluslararası Antlaşmalar ile İngiltere 1960 yılında, Osmanlı İmparatorluğu’ndan devraldığı, egemenliği devrederken bunu 2 ayrı halk olan Kıbrıslı Türk ve Rumlara devretmişti” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“İşte acı olan gerçek silah zoru ve saldırılar ile devletin dışına atılan Türk halkı verdiği yürekli mücadeleye rağmen BM ve Güvenlik Konseyini gerçeği görmelerine rağmen hukuksuzluğu düzeltmeleri için adım atmamaları ve yıllar sonra Annan Planına hayır diyen Rum tarafının çözüm bulunmadan ve 1960 Antlaşmalarının hilafına tek taraflı AB’ye Kıbrıs olarak kabul edilmeleri… Kulislerde hukuksuzluğu itiraf edenler hiç mahcup olmadan bu bir siyasi meseledir iddialarda bulunmaları… Mücadelemize devam edeceğiz…”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu