CUMHURBAŞKANI TATAR, MECLİS BAŞKANI TÖRE’Yİ

Türkiye’de 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında 14 Mart Tıbbıyeliler Derneği ödülleri d Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda düzenlenen törenle verildi.

Tabip Binbaşı Nihat İlhan Fedakarlık Ödülü ve Doktor  Fazıl Küçük Direniş Ödülleri de etkinlik kapsamında sahiplerine verildi.

14 Mart Tıbbıyeliler Derneği Tabip Binbaşı.Nihat İlhan Fedakarlık ödülü ile  Doktor  Fazıl Küçük Direniş Ödülleri verildi.

Törende Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat İlhan’  ödülünü KKTC Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü verdi.

Köprülü konuşmasında, tıp bilimine katkıda bulunan başarılı çalışmalarının kendileri için kıvanç kaynağı olduğunu söyledi. Köprülü, Dr. Fazıl Küçük’ün yaşamı boyunca özellikle büyük zorlukların
yaşandığı mücadele yıllarında yeri geldiğinde bir doktor ,bir gazeteci ,bir siyaset adamı ve bir lider olarak Kıbrıs Türk Halkına hizmet etmesiyle halkın en derin sevgi ve saygısını kazandığına vurgu yaptı.

Köprülü o dönem KIbrısTürk Alayında tabip olarak görev yapan Dr. Nihat İlhan’ı ve 21 Aralık 1963 gecesi Rumların gerçekleştirdiği zalim saldırı neticesinde şehit düşen eşini ve çocuklarını da minnet ve rahmetle anıyorum dedi.

Ödülü alan Prof. Dr Nihat İlhan’da gerektiğinde tıbbıyelilerin vatan için canlarını vermeye hazır olduklarına vurgu yaparak ” Görüyorum burada yeni Dr. Küçükler,yeni Doktor Ahmetler, Dr ilhanlar geliyor sağolun varolun dedi.”

Dr. Fazıl Küçük Direniş Ödülü 2015 – 16 yıllarında Şırnak Nusaybin’de Hendek Operasyonları’nda yaşadıklarını ” Şehidim Şahidim ” kitabında anlatan Uzman Doktor Kamil Konur’a verildi.

Ödülü Dr. Fazıl Küçük ailesi adına torunları Esen Sevim Küçük, Selen Süheyla Küçük ve Nisan Küçük Acar birlikte verdiler.

Aile adına konuşan Esen Sevim aile olarak bütün amaçlarının onu bir ömür unutturmamakolduğunu söyledi.

Küçük 14 Mart Tıp Bayramı’nın onun için birden fazla önemi olduğuna da vurgu yaptı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu