CUMHURBAŞKANI TATAR:HEPİMİZİN ARZUSU KAYIT ALTINDA OLAN BİR EKONOMİDİR

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cafer Gürcafer başkanlığındaki Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği heyetini kabul ederek görüştü.

Cumhurbaşkanı Tatar kabuldeki konuşmasında, hepimizin arzu ettiğinin kayıt altında olan bir ekonomi olduğunu belirterek kaçak iş gücü gibi konuların yıllardan beridir kapsamlı değerlendirildiğini söyledi. Çalışma Bakanlığı ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin yürüttüğü çalışmaların şeffaflık içinde olmasının memnuniyet verici olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, gelen iş gücünün düzene uyum sağlayabilmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Yurt dışından gelerek KKTC’de çalışanların ve alınan komisyonların devletin gözetiminde kayıt altında olmasının gerekliliğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu konuya birliğin sahip çıkmasını memnuniyetle karşıladığını söyleyerek tebrik etti ve birliğe çalışmalarında başarılar diledi.

“KKTC’ye yatırımlar artacak”

KKTC’nin güvenli bir ada olarak doğası, kültürü ve insanların sıcaklığı sayesinde yatırımlara olan ilginin daha da artacağına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Ukrayna ve farklı yerlerden KKTC’ye gelip yatırım yapmak isteyenler olduğunu söyledi. Lokomotif sektör arasında inşaat sektörünün önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, inşaat projelerinin alıcı bulmasının ve yan sektörlerin tetiklenmesinin önemine işaret etti.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de Cumhurbaşkanı Tatar’a inşaat sektöründe yaşanan sıkıntıları aktardı.

Gürcafer ve beraberindekiler, kabul sonrasında Cumhurbaşkanlığı’nın fiziki durumuyla ilgili incelemelerde bulunarak yerleşke içerisindeki sıkıntılı yerlerle ilgili bilgi aldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu