Cumhurbaşkanlığı: “ABD’deki Siyasi Krizi Endişeyle İzliyoruz”

ABD’de dün Donald Trump destekçilerinin ABD Senatosunu basarak olay çıkarmasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘endişeyle izliyoruz’ açıklaması yapıldı.

ABD’de dün Donald Trump destekçileri, Trump’ın ‘seçimde hile var’ açıklamalarıyla birlikte galeyana gelerek ABD Senatosunu bastı.

Ciddi kalabalığın çıkardığı olaylar sırasında 4 kişi de hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili KKTC Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Amerika Birleşik Devletleri’nde Başkanlık seçimlerinden sonra başlayan ve artarak devam eden, dün ise Kongre binasının göstericiler tarafından basılmasına kadar varan siyasi krizi endişe ile izliyoruz.

İlgili tüm tarafların makul ve sağduyulu davranacağına inanıyor, ABD’de erken zamanda, siyasi olgunluk içinde, sükunetin sağlanmasını diliyoruz.”

JOE BİDEN’IN BAŞKANLIĞI RESMEN TESCİLLENDİ

Öte yandan olayların ardından yaklaşık 10 saat sonra ABD Senatosu, ABD Başkanlık yarışını kazanan Joe Biden’ın zaferini resmen tescil etti.

DONALD TRUMP’TAN ‘DEVİR TESLİM’ AÇIKLAMASI: “DÜZENLİ BİR GEÇİŞ SÜRECİ OLACAK”

ABD Kongresi’nin Joe Biden’ın zaferini tescil etmesinin ardından açıklama yapan mevcut ABD Başkanı Donald Trump bir açıklama yaptı.

Başkanlık geçişinin ‘sorunsuz’ yaşanacağını söyleyen Trump, buna rağmen seçim sonuçlarını kabul etmediğini yineledi.

Donald Trump’a karşı 232’ye 306 delege oyu toplayan Demokrat Joe Biden’ın zaferi, 14 Aralık’ta Seçiciler Kurulu’nun onayının ardından Kongre’den de resmi onayı almış oldu.

Kaynak : Kıbrıs Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu