Eğitim Zili Bugün 09:00’da Çaldı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Girne- Değirmenlik dağ yolunda meydana gelen 2’si öğrenci 3 kişinin yaşamını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı kazayla ilgili acının paylaşılması, duyarlılığın artırılması için ilkokul, okul öncesi ve özel eğitim okullarında etkinlik organize etti.

Bu kapsamda, saat 09.00’da çalan zille tüm öğrenciler bir yerde toplandı. Hayatını kaybedenler ve hastanede yaşam mücadelesi veren abileri ve ablaları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Öğrenciler, trafik kazaları konusunda öğretmenlerinin, okul müdürlerinin yaptığı konuşmayı dinledi.

Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu’ndaki törene KTÖS Yürütme Kurulu da katıldı. KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, basına, Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Yıldırım Tosun ise çocuklara hitaben kısa bir konuşma yaptı.

Okul Müdürü Tosun, trafikte ailelerin, öğrencilerin, öğretmenlerin, yöneticilerin, yani herkesin sorumluluğu olduğunu kaydederek, dünkü kazada ve diğer trafik kazalarda yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifa diledi, üzgün olduklarını söyledi.

ELCİL: “ZİYAMET İLKOKULU’NA 1967 MODEL OTOBÜSLE ÖĞRENCİ TAŞINIYOR”

KTÖS Genel Sekreteri Elcil, ise okul girişinde basına yaptığı açıklamada “öğrenci taşımacılığı”, “saat uygulaması”, “yollardaki alt yapı eksikliği ve “ağır vasıta sürücülerinin denetimiyle” ilgili konularda değerlendirmede bulundu.

Ziyamet İlkokulu’na 1967 model otobüsle öğrenci taşındığını, buna karşın taşımacılık hizmetine gerek olmayan bazı yerlere “birilerine para kazandırmak” için servis konduğunu savunan Elcil, kasım ayının sonuna gelindiğini ancak hâlâ okul otobüsü şoförleriyle Milli Eğitim Bakanlığı arasında sözleşme imzalanmadığını kaydetti.

Bundan bakanlığın sorumlu olduğunu, şoförlerin “ben taşıyacağım, sen taşıyacaksın” kavgası yaptığını söyleyen Elcil, “İskele’de şu an bunun örneği yaşanıyor” şeklinde konuştu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu