Ersan Saner: “Ali Bey İle İlgili ‘Uyuduğu’ Yönünde Bir İfadem Yok”

CTP Milletvekili Şahali’nin “Ali Pilli ile ilgili ‘uyuduğu’ yönünde bir ifadede bulunup bulunmadığına” ilişkin sorusu üzerine Başbakan Saner, “Ali Bey ile ilgili öyle bir açıklamam yok. Yarın grup toplantımız var, kendi aramızda konuşur, anlaşırız. Ama öyle bir ifadem olmadığını çok net ifade etmek istiyorum” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüye çıkan Başbakan Ersan Saner, açıklamalarda bulundu.

Başbakan Saner’in, hükümete geldikleri günden itibaren attıkları adımları anımsatması, muhalefetin tepkisine yol açtı.

Bunun üzerine Meclis’te sesler yükseldi, Saner, “Dinlemek istemeyen, çıkabilir” dedi.

KAPANMA KARARINI BİR HAFTA GEÇ ALDIKLARINI KABUL ETTİ

Daha sonra, konuşmasına devam eden Saner, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kapanma yönünde tavsiyede bulunduğunu, bakanlık müsteşarlarını Üst Komite ile toplantıya gönderdiklerini belirterek, muhalefetin ısrarlı soruları sonrası, kapanma kararını bir hafta geç aldıklarını kabul etti.

“ANTİJEN TESTLER, PCR TESTLERİNDEN DAHA PAHALI… GÜNLÜK PCR TEST SAYISINI 7 BİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Günlük test sayısını, ortalama 2 bin 500’den; 5 bine çıkarttıklarını ifade eden Saner, CTP Milletvekili  Sıla Usar İncirli’nin, açılım ve açılımın devamı açısından hızlı antijen testleriyle ilgili sorusu üzerine, PCR’ın çok daha güvenli olduğunu, antijen testleriyle PCR testlerinin fiyatları arasında ciddi bir fark olduğunu ifade etti.

Antijen test fiyatlarının, PCR test fiyatlarından daha pahalı olduğunu ve antijen testi pozitif çıkan kişilere PCR testi de yapmak zorunda olduklarını ifade eden Saner, günlük PCR test sayısını 7 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

DP Milletvekili Serdar Denktaş’ın, “oteller, büyük iş yerleri antijen testleri tedarik ederek, şüpheli vakaları tespit edebilir” önerisi üzerine Saner, bu fikre katıldığını söyledi.

“ALİ BEY İLE İLGİLİ ‘UYUDUĞU’ YÖNÜNDE BİR İFADEM YOK”

CTP Milletvekili Erkut Şahali’nin “Ali Pilli ile ilgili ‘uyuduğu’ yönünde bir ifadede bulunup bulunmadığına” ilişkin sorusu üzerine Saner, “Ali Bey ile ilgili öyle bir açıklamam yok. Yarın grup toplantımız var, kendi aramızda konuşur, anlaşırız. Ama öyle bir ifadem olmadığını çok net ifade etmek istiyorum”  dedi.

Kaynak : Kıbrıs Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu