Ersin Tatar: Kıbrıs’ta İki Ayrı Halk Olduğu Dünyaya Anlatılmalı

Kıbrıs’ta iki ayrı halk olduğunun dünyaya anlatılması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının gelenek göreneklerinin, verdiği toplumsal mücadelenin geleceğe taşınmasının yıllardır verilen milli davanın taçlanması için şart olduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü yetkililerini kabul ederek görüştü.

Kabulde gerçekleştirdiği konuşmada, KKTC’de faaliyet göstermeye başladığı tarihten itibaren Yunus Emre Enstitüsü’nün faaliyetlerini ilgiyle takip ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Enstitünün gerek KKTC’deki gerekse dünya genelindeki çalışmalarının büyük öneme sahip olduğunun altını çizdi. “Kıbrıs Türk Halkı’nın kültürel varlıklarının ve tarihten gelen birikimlerimizin tanıtılmasındaki çalışmalarınızın fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Enstitünün dünya çapında da takdire şayan faaliyetler yürüttüğünü ifade etti.

“MANEVİ DEĞERLERİN GELECEĞE TAŞINMASI ÖNEMLİ” Toplumların ekonomik açıdan kalkınırken, aynı zamanda kültürel varlıklarını ve tarihsel değerlerini ileriye taşımalarının gerekliliğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, kültürleriyle var olan halkların, ancak manevi değerlerini geleceğe taşıyarak yeni kuşakları bu değerlerle yetiştirebileceklerini ifade etti.

Kaynak : Kıbrıs Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu