Eski Limandaki “Kaçak” Çalışmaya 20 Asgari Ücret Ceza!

Limanlar Dairesi Müdürü Hasan Curcioğlu, Yenierenköy’de Eski Liman olarak bilinen ve “yasa dışı” yatırımlar yapılan bölgeyi yerinde gördü, Özkom Ltd.’e tebligat verdi.

Yenierenköy’de Eski Liman olarak bilinen, içerisinde harnup ambarları ve eski eser nitelikli bir binanın bulunduğu alanı kiralayan Özkom Ltd.’in, yetkili makamlardan izinsiz şekilde denize dolgu yapmaya devam etmesi üzerine Limanlar Dairesi, yeniden devreye girdi. “Yasa dışı” işlemler yaptığı gerekçesiyle Limanlar Dairesi tarafından daha önce faaliyeti durdurulan ancak çalışmaya devam eden şirkete, ceza kesildi.

Limanlar Dairesi Müdürü Hasan Curcioğlu, yanındaki iki memurla birlikte dün bölgeye gitti. Şirketin çalışmalarını yerinde gören Curcioğlu, daire tarafından şirkete tebligat verdi. Dairenin şirkete, yasa dışı çalışmalarından dolayı 20 asgari ücret ceza kestiği öğrenildi. Şirket yetkililerinden birinin bölgede olmaması nedeniyle tebligat, oradaki bir çalışana verilmek istendi ancak iş verenin talimatıyla tebligatı teslim almadı.

Bunun üzerine çalışma yapılan alana bir kutu getirildi ve tebligat oraya bırakıldı. Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, Limanlar Dairesi’nin doğa katliamına “dur” demek için harekete geçtiğini ve şirkete ceza kestiğini söyledi. “Haklılığımız bir kez daha ortaya çıktı” diyen Yeşilırmak, yasal sürecin işlemesiyle daha net sonuca ulaşılacağını belirtti.

Kaynak : Kıbrıs Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu