Evde Korona Testi Başladı

Türkiye corona virüs ile mücadelede yeni bir evreye geçti. Koronavirüs testi yaptırmak isteyip de sağlık kuruluşuna gitmek istemeyenler artık bu testi evde ya da iş yerlerinde yaptırabilecek.

Ateş, öksürük ve nefes darlığı belirtileri olan fakat burnu akmayan kişilerin corona virüs şüphelileri olduğu bu dönemde İstanbul’da Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen laboratuarın uzman sağlık ekipleri artık evde koronavirüs testi yaptırmak isteyen vatandaşların evine gidiyor.

ELISA yöntemiyle evde kan örneği alınan kişinin IgM ve IgG antikorlarına bakılıyor. Bu sayede kişinin hem koronavirüs olup olmadığı hem de daha önce bu hastalığı geçirip geçirmediği ortaya çıkıyor. Testlerin doğruluk oranı ise yüzde 99’un üzerinde. Özel sağlık hizmeti içerisine giren bu yeni uygulamanın ücreti ise henüz bilinmiyor.

Sağlık Bakanlığı kaynakları, coronavirüs şüphelileri için önümüzdeki dönemde evde test uygulamasına geçilebileceğini ve bu durumun hem hastanelerin yükünü azaltacağını hem de şüpheli kişileri daha güvenli hale getireceğini belirtmişti.

Corona virüs semptomları olduğunu düşünen bir kişi ilk önce nereye başvurmalı?

  • Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan diagrama göre ilk önce 184’ü arayıp durumunuzu iletin.
  • Eğer hafif semptomlar gösteriyorsanız aile hekiminize gidin.
  • Semptomları çok ağır olan birisiyseniz pandemi hastanelerine başvurun.

#TGilekeşfet HABER ÖNERİLERİ

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu