Fuar Kavşağına Bir Çare Bulun

Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki yoğun kavşaklardan biri olan fuar kavşağında sık sık kazalar oluyor ancak bununla ilgili ne yazık ki önlem alınmıyor.

“BU KAZALAR TESADÜF DEĞİLDİR”…

Lefkoşa fuar kavşağında hemen her gün trafik kazası yaşanıyor ya da kazalara ramak kalıyor. Onlarca kazanın yaşandığı kavşakta önlem alınmaması, her gün yeni bir felakete davetiye çıkartıyor.

Konuyla ilgili KIBRIS’a konuşan Trafikte Güvenli Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Sevay, söz konusu kavşakta meydana gelen kazaların tesadüf olmadığını, “düzeni olmayan” bu kavşakta kazaların olabileceğini söyledi Doğan SAMER Trafik kazalarıyla ün salmış Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki fuar kavşağının bu haliyle kazalara davetiye çıkardığı belirtildi.

Trafikte Güvenli Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Sevay, fuar kavşağındaki kazaların tesadüf olmadığını, “düzeni olmayan” bu kavşakta kaza yaşanmasının doğal olduğunu söyledi. Daha geçtiğimiz gün yeni bir kazaya sahne olan fuar kavşağı savaş alanına dönmüş, 1’i ağır, 5 kişi yaralanmıştı. Gönyeli Çemberi’nden kavşağa olan istikamette hız tespit kamerasını geçen araç sürücülerinin sürat yapması ve kavşaktan Yakın Doğu Üniversitesi’ne (YDÜ) doğru ani dönüş yapanlara kadar birçok yerden tehlike arz eden yolu yayaların da kullanması, her gün olası bir felakete davetiye çıkarıyor.

Vatandaşlar, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bir an önce bu yol için önlem alması ve kazaları önleyecek bir projenin hazırlanması gerektiğini ifade etti. Kavşak üzerine trafik ışıklarının konulması gerektiğini söyleyen yurttaşlar, ışıkların kazaları önleyeceği gibi, bulvar üzerindeki trafik yoğunluğunu da rahatlatacağı görüşünde.

“Düzeni olmayan kavşakta tabi ki kazalar olacak” Konuyla ilgili KIBRIS’a açıklamalarda bulunan Trafikte Güvenli Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Sevay, kavşakta meydana gelen kazaların tesadüf olmadığını, düzeni olmayan bu kavşakta kazaların olabileceğini söyledi. Bölge halkının kavşak bölgesine trafik ışığı konulması gerektiğini söylemesi üzerine Sevay, “İnsanlar baştan sona haklıdır. İnsanların söylediği çözüm, şu anki düzenden daha iyi olacağı kesindir.

Bu kazalar tesadüf değildir, önlenebilir olaylardır” şeklinde konuştu. Sevay, Trafikte Güvenli Yaşam Derneği’nin 2011 yılı Kasım ayı başında Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üstündeki 8 ardışık kavşaktaki ciddi sorunları ele alarak, bu kavşaklardaki temel sorunları çözecek projeler tasarladığını belirtti. Projelerin bir türlü hayata geçirilmediğini ifade eden Sevay, “Çözümü yaklaşık 10 yıl önceden belirlenmiş ‘Fuar Kavşağı’ gibi yoğun kavşaklarda hüküm süren trafik güvensizliği, ne yazık ki çarpışmalara uygun ortam yaratmaya devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Kıbrıs Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu