Güney Kore Filmleri İle Seul Ve Busan’ı Yeniden Keşfetmek

Kore sinemasının son yıllardaki yükselişi sadece kültür sanat meraklılarının değil aynı zamanda seyahat severlerin de ilgisini çekmeye başladı. Elbette ki yönetmenleri, çekim teknikleri, sürpriz dolu senaryoları ve beyin yakan final sahnelerinin etkisi büyük. Ama biz de Güney Kore filmleri izlerken başka bir hayranlık uyandıran şey hikayelerin geçtiği şehirler.

Film ve dizilerde sadece kahramanların değil şehirlerin de hikâyelerini izleriz. Çoğu Hollywood filmlerine bile ilham olan Güney Kore yapımlarının hayat bulduğu bu şehirleri merak ediyor musunuz? #TGilekeşfet ‘meye hazırsak işte Güney Kore yapımlarının çekildiği Seul ve Busan şehirleri…

SEUL

PARAZİT

2019 yılında Bong Joon-ho tarafından yazılan ve yönetilen bir film olan Parazit 2020 yılında Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye Ödülü kazandı. 92. Akademi ödüllerinde, 6 dalda aday olan film 4 ödül ile döndü. Oscar tarihinde ilk İngilizce olmayan bir film ‘En İyi Film’ ödülünü adı. Başkent Seul’de geçen filmde şehrin en dikkat çekici noktaları:

Jahamun Tüneli Merdivenleri şiddetli yağmurda eve dönüş yolunuz olabilir.

“Parazit”in başladığı yer Woori Süpermarket (Doijissal Süpermarket)

Mr. SUNSHINE / INWANGSAN DAĞI – SUSEONG-DONG VADİSİ

Ae-sin milislere katılmadan önce dağlarda ateşli silah eğitimi aldı. Bu sahneler, Seul’de yer alan Inwangsan Dağı’ndaki Suseong-dong Vadisi’nde çekildi. Suseong-dong Vadisi, Seul’de akan dere suyunun seslerini ve sakin ormanda cıvıl cıvıl öten kuşlarla karşılaşabileceğiniz birkaç yerden biridir.

Inwangsan Dağı Suseong-dong Vadisi

NAMSAN KULESİ

Boys Over Flowers, Hwayugi, My Love from the Star ve Oh My Ghostess gibi çok ünlü  dizilerde de Seoul’deki Namsan Kulesini görmek mümkün!

Namsan Kulesi

Ülkenin ilk genel radyo kulesi olma özelliğine sahip olan Namsan Kulesi, Seul’un en yüksek noktası olarak kabul edilir. Bu anlamda kulenin yüksekliği yaklaşık 236 metredir. Kulenin en meşhur etkinlikleri romantik çiftler için kilit asma ve çiftler bankında fotoğraf çektirmektir. Seul’u başka bir açıdan görmek ve eğlenmek isterseniz Namsan Kulesi’ni her gün 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Okuma önerisi: Hayallerin ülkesi Güney Kore gezi rehberi

BUSAN

Busan Cinema Center

BUSAN CİNEMA CENTER

Busan Uluslararası Film Festivali’ne ev sahipliği yapan Busan Sinema Merkezi, Centum City’de (dünyanın en büyük alışveriş merkezi olarak Guinness dünya rekorunu elinde tutan Shinsegae Centum City’nin yanında) yer almaktadır. Dış oditoryumunda yıl boyunca etkinlikler düzenlemektedir ve 150 milyon dolarlık binasında çok sayıda sinema salonu bulunmaktadır. Geceleri aydınlatmalarla benzersiz mimari tasarımının vurgulandığı bu yere turla da gidebilirsiniz.

Black Panther Heykeli on Gwangalli Beach, Busan | © Ace Ronel Ferrer / Flickr

BLACK PANTHER

Marvel hayranlarına Busan tanıdık gelebilir. Şehir, 2018 yılında gişe rekorları kıran Black Panther filminin mekanı olarak kullanıldı ve Gwangan Köprüsü gibi ikonik binalar, filmin yüksek hızlı araba kovalamacasında boy gösterdi. İç Wakandan’ınızı kanalize edin ve Jagalchi Pazarı ve Gwangalli sahili gibi çekim yerlerinde dolaşın; Gwangalli Plajı’ndaki Kara Panter heykeli ile selfie çekmeyi unutmayın!

Gamcheon Culture Village, Busan, South Korea

DİĞER K-DRAMA ÇEKİM YERLERİ

Kore’nin ikinci şehri, birçok film ve TV şovunun çekim yeri olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle K-drama hayranlarının kontrol etmesi için pek çok yer var. Dalmaji-gil Yolu’nun romantik atmosferi birçok drama sahnesinde kullanılmıştır ve özellikle kiraz çiçeği mevsiminde çok güzeldir.

Gukje Market, Kore Savaşı sırasında geçen 2014 yapımı Ode To My Father filminde yoğun bir şekilde kullanılmıştır. Gamcheon Kültür Köyü, popüler realite şovu Running Man’de (aynı zamanda Shinsegae Mağazası’nı da içeriyordu) ve Busan’da çekilen ilk Tayvan draması Marry Me or Not’da kullanıldı.

Kore film ve dizi tutkunuysanız bir sonraki varış noktanız için Busan ve Seul’un yanı sıra Güney Kore’nin diğer muhteşem yerlerini ‘gezilecek yerler’ listenize alabilirsiniz.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu