Gürcistan Uçuşları Ne Zaman Başlayacak?

Gürcistan Sivil Havacılık Ajansı, düzenli uluslararası uçuşların 1 Ekim’e kadar düzenlenmeyeceğini açıkladı.

Gürcistan Sivil Havacılık Ajansı, ülkenin düzenli uluslararası uçuşlara 1 Ekim’e kadar kapalı olacağını açıkladı.

Bu karara karşın birtakım istisnalar söz konusu; buna göre Tiflis Uluslararası Havaalanı ile Münih (Almanya) Paris (Fransa) ve Riga (Letonya) havalimanları arasında direkt uçuşlar düzenlenebilecek.

Gürcistan ve söz konusu ülkelerdeki epidemiyolojik durum kötüleşmezse, Lufthansa, AirFrance ve airBaltic havayollarının düzenli uçuşları belirlenen programa göre gerçekleştirilecek.

Georgia Today’den Ana Dumbadze’nin haberine göre; diğer tarifeli uçuşların yeniden başlatılması ile ilgili karar, Gürcistan ve dünya çapındaki epidemiyolojik duruma göre alınacak.

HABER ÖNERİSİ: Gürcistan’a kimler giriş yapabilecek?

İlk etapta hava trafiğinin ve uluslararası turizmin güvenli koridorlara uygun olarak açılması için 1 Eylül tarihi planlanmıştı.

Gürcistan, şu an için uluslararası uçuşları beş ülkeden seyahat edenler için başlattı. Buna göre Gürcistan ile karşılıklı olarak uluslararası uçuş düzenleyen ülkeler: Almanya, Fransa, Letonya, Litvanya ve Estonya

Gürcistan Ekonomi Bakanı Natia Turnava, daha fazla ülkeden uçuşların yeniden başlatılmasının Gürcistan’daki coronavirus salgınının durumuna göre karar verileceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu