Hakan Çakmak İçin Taziye Mesajları…

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) ve Lirik Şiir Grubu ve Kıbrıs Edebiyat Derneği,bu sabah hayatını kaybeden BRT kültür sanat programı yapımcılarından Hakan Çakmak için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Berova’nın mesajı şöyle:

“Ülkemizde kültür sanatla ilgili birçok çalışmada yer alan ve yıllardır BRTK’da kültür sanat programları yapımcısı ve sunucusu olarak  bu alana büyük hizmetler veren, yazar, çok değerli dostum Hakan Çakmak’ı zamansız kaybetmenin  derin üzüntüsü içerisindeyim.

Merhuma Allah’tan rahmet, başta ailesi ile sevenleri olmak üzere tüm basın ve sanat camiasına başsağlığı dilerim”.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen) ve Lirik Şiir Grubu ve Kıbrıs Edebiyat Derneği, BRT çalışanı, TV programcısı ve yazar Hakan Çakmak’ın vefatı dolayısıyla taziye mesajları yayımladı.

Mesajlarda Çakmak’a rahme; Çakmak’ın ailesi ile yakınlarına da başsağlığı dilendi.

Gazeteciler Birliği tarafından yayımlanan mesajda “Yıllarını basına vermiş, BRTK’da ve çeşitli yayın organlarında başta kültür-sanat programları ve belgeseller olmak üzere birçok çalışmaya imza atmış, değerli üyemiz, kardeşimiz Hakan Çakmak’ı çok zamansız yitirmenin derin acısını ve şokunu yaşıyoruz “denildi.

Basın-Sen’in mesajında, Çakmak’ın hayatının önemli bir bölümünü Kıbrıs’taki sanata verdiği ve birçok ilerici mücadelenin içerisinde yer alan aydın bir insan olduğu ifade edildi.

Mesajda, “İnanmakta zorlandığımız bu gidişi kabullenebilmemiz çok zor. Kelimelerin çok da anlam taşımadığı böylesi durumlarda bizlere kalan birlik olup acımızı paylaşmaktır” denildi.

Lirik Şiir Grubu ve Kıbrıs Edebiyat Derneği’nin mesajında da “Çalıştığı kurumda 20 yılı aşkındır yapmış olduğu çalışmalarla ülkemiz sanatına ve sanatçısına büyük katkısı olan, üretken, çalışkan ve yetenekli bir arkadaşımızı kaybetmenin derin acısı içerisindeyiz. Lirik Şiir Grubu olarak yaklaşık iki yıldır BRTK’de ‘Artı Sanat’ programında yol arkadaşlığı yaptığımız Çakmak’a Tanrı’dan rahmet, yaslı ailesine de başsağlığı dileriz” ifadesi yer aldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu