Hasan Çakmak Varşova’da Öğrencilerle Buluştu

Gazeteci-yazar Hasan Çakmak davetli olarak gittiği Polonya’nın başkenti Varşova’da  Kardinal Stefan  Wyszynski  Üniversitesi öğrencileri ile buluştu.

Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında Polonya’nın başkenti Varşova’da bulunan öğrencilere hitap eden Hasan Çakmak, nasıl kitap yazdığını anlattı.

Varşova Kardinal Stefan  Wyszynski Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı kültür sanat buluşmasında yazar Hasan Çakmak Erasmus öğrencilerine geçtiğim günlerde ikinci baskısını yapan “İnsanın Hayalleri Olmalı” isimli kitabını anlattı.

Soru ve cevap bölümünde Kıbrıs’la ilgili soruları da yanıtlayan Hasan Çakmak, Kıbrıs kültürü ve edebiyatı hakkında öğrenci ve öğretmenleri bilgilendirdi.

Etkinliğin ikinci gününde “İnsanın Hayalleri Olmalı” kitabı yanında Hasan Çakmak’ın kaleme aldığı ve İngilizceye çevirisi yapılan “Two Breve Hearts” kitabının da tanıtımı ve imza günü gerçekleşti.

Kardinal Stefan  Wyszynski Üniversitesi’nin kütüphane salonunda gerçekleştirilen “Two Brave Hearts” kitabının tanıtım çalışmasına Polonyalı öğrencilerin ilgisi oldukça yüksek oldu.

Polonya’nın önemli eğitim kurumlarının başında gelen Kardinal Stefan  Wyszynski  Üniversitesi, öğrenci değişim programlarını destekleyen okullardan olduğu için her ülkeden öğrenciye sahip, çok kültürlü bir okul konumunda.

Hasan Çakmak’ın kaleme aldığı ve “İnsan Hayalleri Olmalı” isimli seyatname tarzındaki kitabın tanıtım çalışmaları Ankara ve İstanbul’un ardından Polonya’nın başkenti Varşova’da yapıldı. Bu program kapsamında kitapla ilgili çalışmalar; haziran ayında İngiltere/Londra’da, temmuz ayında Ermenistan/Yerivan’da, ağustos ayında Hollada/Amsterdan’da devam edecek… Bu etkinliklere kitabın yazarı Hasan Çakmak’a katılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu