Hepsiburada Uçak Bileti Satacak

Türkiye’nin en popüler çevrimiçi alışveriş platformlarından Hepsiburada, uçak bileti satış ve rezervasyon hizmeti Hepsifly’ı kurdu.

2020’nin son aylarında Türkiye’nin önde gelen e-ticaret devlerinden biri olan Hepsiburada, turizm sektörüne girmek için kolları sıvamıştı. Acentecilik belgesi için başvuru yapan fakat Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nden (TÜRSAB) ‘Haksız rekabete yol açacağı’ gerekçesiyle ret cevabıyla karşılaşan Hepsiburada, son gelişmeler çerçevesinde talebini Kültür ve Turizm Bakanlığı’na taşımıştı.

Hepsiburada, gerekli izinleri alacak olacak ki şu an için beta sürümde olan Hepsifly‘ın aktif hizmete başlaması için gün sayıyor. Böylece şu ana kadar hayata geçirmiş olduğu Hepsijet, hepsipay, hepsiexpress gibi girişimlerine bir yenisini ekleyecek olan Hepsiburada’nın yeni girişimi D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.’nin uygun fiyata uçak bileti satış ve rezervasyon hizmeti olacak.

1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak 13238 belge numarası ile resmen kurulmuş durumda olan Hepsifly‘ın beta aşamadan ne zaman çıkıp aktif bir şekilde kullanılabileceği ise henüz kesinleşmiş değil.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu