HP; “Özel Sektör Çalışanları Adeta Eziliyor”

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, özel sektör çalışanlarının bir bölümünün haklarının göz ardı edildiğini ve zaten geçim sıkıntısı çeken bu kesimin çalışma şartları itibariyle adeta ezildiklerini söyledi.

Özersay, “Bu durumu değiştireceğiz, çalışma yaşamının kurallarını uygulayacağız, bu sıkıntı ancak ihlallere karşı sıfır toleransla aşılır” dedi.

HP’den yapılan açıklamaya göre, parti heyeti Esentepe ve Serhatköy’ü ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretler sırasında Parti Başkanı Özersay’a, Genel Sekreter Tolga Atakan, İlçe Başkanları Ramadan Durmazer ve Yusuf Avcıoğlu yanında partinin bazı yöneticileri, üyeleri ve destekçileri de eşlik etti.

Ziyaretlerde konuşan Özersay, devletin hizmet satın aldığı bazı firmalarda dahi yasalara aykırı olarak asgari ücretin de altında maaşla insanların çalıştırılmakta olduklarına dikkat çekti.

“YATIRIMLARI YAPILMAYAN YÜZLERCE İNSAN VAR”

Özersay ziyarette şöyle konuştu:

“Bu kabul edilebilir bir durum değildir ve aslında yürürlükte bulunan çalışma yaşamı kurallarının onlarca ihlalinden sadece birisidir. Halkın Partisi olarak biz çalışma yaşamının kurallarının uygulanmasında ihlallere karşı sıfır tolerans ilkesini hayata geçireceğiz. Günde sekiz saatten fazla çalıştırılıp da bu ek mesaileri ödenmeyen, düzensiz bir mesai sistemiyle sabahlara kadar çalıştırılıp da normal mesai yapıyormuş gibi ödenen, Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımları yapılmayan yüzlerce insan var. Buna hükümetlerin göz yumduğu kaçak işçi çalıştırılmasını da eklediğinizde geçimini zar zor sağlayan bu insanların bu kötü yönetim nedeniyle ne durumda olduğunu görürsünüz. Bu yapı sürdürülebilir değildir. Vicdan sahibi hiçbir yönetici buna izin vermez. Bunları yaparken kuşkusuz özel sektörün canlandırılması ve iş yapabilirliğin sağlanması için de eş zamanlı adımları devreye koyacağız.”

“KAMUDAKİ İSTİHDAM BASKISI GÖÇ YASASI GİBİ YAKLAŞIMLARLA ÖNLENEMEZ”

Serhatköy’de vatandaşlardan sosyal adaletin uğradığı zararın nasıl düzeltileceği yönünde gelen soruları yanıtlayan Özersay, “Halkın Partisi olarak özel sektörde istihdamı daha cazip hale getirmek için işverenlere de çeşitli teşvikler sunacağız. Böylelikle işsizliğin azaltılması için tedbir alacağız. Sosyal devletin gereği olarak çalışma yaşamı kurallarını eksiksiz uygulamanın, özel sektör çalışanlarının bu kurallardan yararlanmalarını sağlamanın yanı sıra, vergi uygulamalarını gözden geçirerek hayat pahalılığını azaltıp dar gelirli insanlarımızın alım gücünü artıracağız” dedi.

“MESAİDE VERİMLİLİK ESAS ALINACAK”

Özersay ayrıca kamudaki istihdam baskısının azaltılması için özel sektörde sürekli ihlal edilen kuralların uygulanmasını sağlayacaklarını ve kamuda da mesai saatlerinin verimlilik esas alınarak düzenlenmesi ve bu saatlere uyulması konusunda kararlı bir siyasi irade göstereceklerini vurguladı.

Ülkede özel sektörün yaşadığı en önemli sorunlardan birinin asgari ücretin el yordamıyla, pazarlık usulü belirlenmesi olduğunu ifade eden Özersay, partisinin göreve gelmesiyle asgari ücreti rasyonel kriterlere ve ülke gerçeklerine göre sektörel farklılıkları da dikkate alarak düzenleyecek bir sisteme geçileceğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu