İdari, Kamu Ve Sağlık İşleri Komitesi Toplandı!

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi “Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı ve Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni de oy birliğiyle kabul etti.

Komite, bugün saat 09.30’da, UBP Milletvekili Komite Başkanı Dr. Ahmet Kâşif başkanlığında toplandı.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre komite, gündeminde bulunan iki farklı Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni birleştirerek görüştüğü öneriyi oy birliğiyle onayladı.

UBP Gazimağusa Milletvekilleri Dr. Ahmet Kâşif ve Dursun Oğuz ile UBP Girne Milletvekili Dr. Esat Ergün Serdaroğlu’nun sunduğu öneri ile UBP Gazimağusa Milletvekili Dr. Ahmet Kâşif ve DP İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı’nın sunduğu öneriler birleştirildi.

KAMU SAĞLIK ÇALIŞANLARI (DEĞİŞİKLİK) YASA TASARISI…

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi ayrıca ivedi olarak gündeminde bulunan “Kamu Sağlık Çalışanları (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı da oy birliğiyle kabul etti.

Tasarının genel gerekçesinde değişikliğin, özel hasta bakımıyla ilgili düzenlemeler içerdiği kaydedildi.

KIBRIS TÜRK ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ YASA ÖNERİSİ’NİN GÖRÜŞÜLMESİNE DEVAM EDİLDİ

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, bugünkü toplantısında ayrıca UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif ve Bağımsız Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’un sunduğu Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Yasa Önerisi’nin genel görüşmesine de devam etti.

Toplantıya, UBP Milletvekili Komite Başkanı Ahmet Kaşif, DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, UBP Milletvekili Esat Ergün Serdaroğlu ve CTP Milletvekili Erkut Şahali katıldı.

Toplantıda davetli olarak, öneri sahipleri adına UBP Gazimağusa Milletvekili Dursun Oğuz ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Tıp-İş ve Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nden yetkililer de hazır bulundu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu