Kooperatif Merkez Bankası Yönt.Kurl.Yeni Başkanı Çiftçinin Yüzünü Güldürdü

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği genel sekreteri İbrahim ALKAN köy kooperatiflerinin, kooperatif merkez bankasının hem maddi hem de manevi sahibinin köylünün olduğunu belirtti.

Genel sekreter Alkan, Kooperatifle Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliğinin ilişkilerinin dün veya bugün başlamadığını belirterek Kıbrıs Türk Çiftçiler kuruluşundan sonra Kooperatif Merkez Bankasının kuruluşuna ve aralarındaki ilişkiye dikkat çekti. Kurulduğu günden bugüne Kooperatif Merkez Bankası yönetim kuruluna gerek kontenjan gerekse seçimle mutlaka K.T.Ç.B yönetim kurulundan temsilci bulunmuştur.

Genel sekreter Alkan bugün Kooperatif Merkez Bankasının başına Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Genel Başkanının seçilmesi, hem köylüye hem de ülkenin en büyük sivil toplum örgütü olan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’ne gurur kaynağı olmuştur. Alkan hem K.T.Ç.B’nin hem de Kooperatif Merkez Bankasının yönetimleri tarihinde bir ilki gerçekleştirmenin gururunu ve onurunu birlik yöneticileri olarak yaşadıklarını dile getirdi. Genel sekreter Alkan bu gelişmenin ayrıca Kooperatif Merkez Bankası ile K.T.Ç.B arasındaki ilişkinin daha da güçlenerek köylüye hizmet vereceğinin mesajını da verdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu