Kuzey Kore’nin Hidrojen Bombası Balığı Vurdu!

Doğu Karadeniz Su Ürünleri Başkanı Ahmet Mutlu, 1 Eylül’de başlayan balık avında şu ana kadar beklenen avın gerçekleşmediğini belirterek Kuzey Kore’nin gerçekleştirdiği nükleer füze denemesinin balık avında etkili olabileceğini söyledi.

İlk günlerde görülen balığın bir anda bıçak gibi kesildiğini belirten Mutlu, Kuzey Kore’nin fırlattığı füzelerin denizde deprem etkisi oluşturabileceğini iddia ederek bunun mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi.

Denizdeki hareketlenmenin sebebinin araştırılması gerektiğine vurgu yapan Mutlu, “ilk başta görünen görüntü yok. Mevcut olan balık birden bire bıçak gibi kesti attı. Bu demektir ki denizde bir hareketlenme var. Bu hareketlenmenin sebebi ne? Aşırı sular geldi. Mevsimde oynama var. Bunlar bilimsel olaylar bilim adamlarının araştırıp açıklaması lazım. Dünyada depremler var denemeler var. Kuzey Kore füze atıyor. 6 buçuk şiddetinde depremler oluyor. Balıkçı diyor ki denizde sanki deprem oldu. Yani denizin dibinde bir hareketlenme var. Balık denizlerimizde durma da durmuyor. Balıkçı arkadaşlarımız oltayla 40-50 tane palamut tutuğunu yerde ertesi gün hiç balık olmadığını söylüyorlar. Yani orada avladıkları balık 50 kilometre ileride olduğunu ifade ediyorlar. Bu balık bu kadar hızlı mı gidiyor? Niye gidiyor, bunun bir sebebi var. Balığın olduğu bölgelerde konuşlanmamasının, kalmamasının bir sebebi var diye düşünüyoruz. Denizde bir rahatsızlık var. Bence füze denemelerinin bile bu denize etki ettiğini düşünüyorum. Çünkü 6 buçuk şiddetinde deprem oluyor. Onun etkisi olabilir diye düşünüyorum. Araştırılmalı” diye konuştu.

Öte yandan Trabzon Toptancı Balık Hali’ne son 2 günde yaklaşık 250 kasa palamut gelirken geçen yılın aynı döneminde ise bin 300 kasa kadar palamut gelmişti. Balık haline genellikle istavrit ve mezgit gelirken sabah saatlerinde palamut için gelen balıkçı esnafı da eli boş dönmek zorunda kaldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu