Lujo’nun Turuncu Ruhuna Dünya Çapında Ödül

Seyahat ve turizm sektörünün en büyük ödüllerinden World Travel Awards 2020 kazananları belli oldu.

1993’ten beri mükemmeliyeti ödüllendirmeyi amaçlayan kuruluşun 2020 seremonisinde Lujo Hotel Bodrum, Dünyanın Önde Gelen Lüks Plaj ve Tatil Oteli (World’s Leading Luxury Beach & Lifestyle Resort 2020) ödülünün sahibi oldu.

Lujo, yaptığı her işe sanat eseri özeniyle yaklaşan ekibi ile aynı kurum tarafından Avrupa’nın Önde Gelen Lüks Tatil Oteli (Europe’s Leading Luxury Lifestyle Resort 2020) ödülüne de layık görüldü.

Turuncu ruhu ile fark yaratan, dünyanın ilham alınan markaları arasında olmayı hedefleyen Lujo, 2021 yaz sezonunda da misafirlerine anlatacakları yeni hikayeler sunmaya devam edecek.

OTELİN YATIRIMCISI SERHAT KOÇKAR

Otel hakkında İstanbul’daki basın lansmanında turizm haberleri sitesi turizmgunlugu.com’a bilgi veren Lujo Hotel Genel Müdürü Önder Körük, tesisin yatırımcısının Serkoç A.Ş. olduğunu açıkladı. Anex Tours CEO’su Serhat Koçkar’ın şirketi olan Serkoç A.Ş.’nin Türkiye’den doğan bir otel markası yaratmak için yola çıktığını kaydeden Körük, Serhat Koçkar’ın bu ilk özel otel yatırımı için farklı bir konsept oluşturduğunu söyledi.

ÜNLÜ İSİMLERİ TRANSFER ETTİ

Lujo’nun, en küçüğü 45 metrekareden başlayan Superior odalar, Deluxe odalar, Laguna odalar, villalar ve özel konseptli Forest odalar olmak üzere 20’den fazla oda tipi ile bin 100 yatakla hizmet vereceğini belirten Körük, sadece mutfak için 2,5 milyon Euro yatırım yaptıklarını kaydetti. Mutfakta çalışacak personel için ünlü isimlerle anlaştıklarını beirten Körük, örneğin Nusr-et’in et profesörü olarak adlandırılan önde gelen aşçılarından birini transfer ettiklerini ifade etti. Önder Körük, “Misafirlerimize 24 saat boyunca damak zevkine uygun lezzetlerin istenilen anda sunulduğu ve tadılan her şeyin yüksek kalite standartlarında olduğu bir sistem ile hizmet vererek farkımızı ortaya koyacağız” dedi.

ÇOCUK DOSTU OTEL

Körük, Lujo’nun Bodrum’daki diğer lüks otellerden farkının ne olacağını ise şu sözlerle anlattı:

“Lujo’nun sektördeki farkı, konforu ve lüksü sanat eseri özeninde harmanlayarak sunması ve her şey dahil à la carte sistemi olacak. Lujo, konforu, lüksü arayan, eş zamanlı olarak çocuklu ailelerin çok rahatlıkla tercih edebileceği, her yaş grubundan misafirin özenle düşünüldüğü bir keyif oteli. Çocuklu aileler için Bodrum’da böyle bir ihtiyaç vardı. Lujo’da her anlamda lüks ulaşılabilir hale geldi. Çocuğu olan ve aynı zamanda lüks arayan aileler, Lujo’da her bir detay özenle harmanlandığı ve sunulduğu için herhangi bir taleplerinden feragat etmek zorunda kalmayacaklar.”

ÖNCELİKLİ HEDEF AVRUPALI TURİST

Öncelikli hedef pazarlarının Avrupa olacağını anlatan Lujo Satış ve Pazarlama Direktörü Çağsal Kılıçkaya da, sonraki hedeflerinin iç pazar ve BDT ülkeleri yani Rusya başta omak üzere Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan gibi ülkeler olacağını kaydetti. Otelin açılış tarihinin 27 Nisan olacağını açıklayan Kılıçkaya, 31 Ekim’e kadar açık kalmayı planladıklarını da ifade ederek, “İlerleyen yıllarda golf ve sağlık turizmi ile bahar aylarını besleyecek bir talep oluşturmak ve sezonu esnetmek planımız var” dedi.

İLK REZERVASYON AZERİ İŞ ADAMINDAN

Açılışa özel promosyonlu fiyatlar verdiklerini ve Azeri bir iş adamı tarafından şimdiden geceliği 10 bin dolarlık 21 günlük rezervasyon aldıklarını söyleyen Kılıçkaya,  lüks villalar için yoğun talep gelmeye başladığını aktardı.

LUJO, BODRUM’DAN DÜNYAYA YAYILACAK

Otelin yatırımcısı Serkoç A.Ş.’nin amacının yurtdışında yeni oteller açmak olduğunu bildiren Lujo Hotel Genel Müdürü Önder Körük, hedefteki ülkeleri şöyle sıraladı: Dominik Cumhuriyeti, Dubai, Ibıza ve Tenerife… Gelecek 5 yılda Dominik ve Dubai öncelikli olmak üzere Lujo konseptini dünyaya taşıyacaklarını anlatan Körük, Serkoç A.Ş.’nin sahibi ve aynı zamanda Anex Tours CEO’su Serhat Koçkar’ın özel bir otel markası yaratmak için yola çıktığını kaydetti. Körük, “Serhat Koçkar, turizmi çok seviyor ve Türk turizmini dünyaya taşımak için çalışıyor” yorumunu yaptı.

GOLF VE SAĞLIK TURİZMİ

Yaz aylarında hizmet verecek Lujo, ilerleyen yıllarda golf ve sağlık turizmi ile bahar aylarını besleyecek bir talep oluşturmayı ve sezonu esnetmeyi planlıyor. Lujo içerisinde yer alan bin m2’lik, 3’e bölünebilen bir ana toplantı salonu ve farklı ölçülerde 7 ayrı küçük salonu ile gelecek dönemlerde üst düzey lansmanlar ve şirket toplantılarında hem yurt içi hem de yurt dışı pazarında talep edilen olmayı hedefliyor.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu