Mcks Kayıt Ekibinin Üniversite Kampüs Ziyaretleri Devam Ediyor

: Mobil Cihaz Kayıt Sistemi Kayıt Ekiplerinin ülke genelinde üniversite kampuslarını ziyaret ederek, kayıt işlemleri gerçekleştirdiği bildirildi.

Bilgi Teknolojileri Ve Haberleşme Kurumu’ndan yapılan açıklamada, mobil kayıt ekiplerinin şimdiye kadar Lefke, Kalkanlı, Mağusa ve Girne bölgelerindeki çeşitli kampüsleri ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklamada, Mobil Cihaz Kayıt Sistemi (MCKS) IMEI’li cihazların kayıt altına alınması ve kaçak, kayıp, çalıntı veya klonlanmış/değiştirilmiş cihazların elektronik haberleşme şebekesi ile bağlantısının kesilmesi amacıyla kurulduğu kaydedildi.

MCKS ile, haksız rekabete ve vergi kaybına neden olan kayıt dışı ve kaçak cep telefonu pazarının engellenmesi, cep telefonu hırsızlıkları ve akabinde cihazın bulunamaması gibi sorunların asgari seviyeye indirgenmesi sağlanıyor.

Kurumun merkez binası yanında yer alan MCKS Kayıt Merkezi’nde mesai saatleri içinde verilen kayıt hizmetine ek olarak, ihtiyaca göre mobil kayıt birimi oluşturulduğu ve oluşabilecek yoğunlukların azaltıldığı ifade edildi.

Bu kapsamda, ülkeye yeni üniversite öğrencilerinin yoğun olarak geldiği güz döneminde, üniversite kampüslerinin ziyaret edilip kayıt gerçekleştirecek mobil kayıt ekipleri oluşturulduğu belirtildi.
Açıklamada, son iki yıldır uygulamada olan bu hizmetlerle ilgili bilgi verildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu