Otel İşçilerinden Elysium Otel Önünde Eylem

Beyoğlu’ndaki Elysium Otel’de Kod-29 kapsamında işten çıkarılan Gülşen Kezer ve arkadaşları, otel önünde protesto eylemi düzenledi.

İstanbul’da Ofton İnşaat’a bağlı The Elysium Otel’de kat hizmetleri görevlisi olarak çalışan Gülsen Kezer, Mart ayında yeterli güvenlik önlemi alınmadığı için iş kazası geçirdi.

Kezer’in üye olduğu Otel ve Turizm İşçileri Sendikası (OTİS), kendisi için yüzde 20 oranında engelli olduğuna dair rapor aldı ve iş yerine Kezer’in engeline yönelik iş verilmesi konusunda yazı gönderdi. Fakat Elysium Otel yönetimi bu uyarıyı dikkate almadı.

Yol Haber internet sitesinde yer alan habere göre; departman amirinin, Kezer’e baskı uygulayarak istifaya zorladığı öne sürüldü.

21 Eylül tarihinde ise Kezer, tekrar iş kazası geçirdi. Kezer, ertesi gün raporluyken Kod-29’la işten atıldığını öğrendi.

Gülşen Kezer de eylemde yaşadıklarını anlattı. Kezer, “Bugün ben diğer arkadaşlarımın sesi de olmaya geldim. Bana yapılan şey benimle birlikte tüm çalışma arkadaşlarıma yapılmış bir hakarettir. İş görmez raporu vermeme rağmen, sağlık durumuma rağmen çalıştırdılar. Sendikasız tek bir işçi kalmayana dek bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu