‘Otel yemeğinden zehirlendim’ dolandırıcıları yeni yöntemle yine iş başında

İngiltere’de sektör haline gelen ‘Tatili bedavaya getirme’ dolandırıcılığı yine ortaya çıktı.

Daha önce ‘ Otel yemeğinden zehirlendim’ diyerek tatilini bedavaya getirip üstüne bir de tazminat alıyordu. Organize dolandırıcılık halin alan bu işten dolayı oteller ve tur operatörleri her yıl yüzbinlerce Sterlin tazminat ödemek zorunda kalıyordu.

Yıllardır yürütülen ‘ Tatilini bedavaya getir’ dolandırıcılığı daha çok İspanya ve Türkiye’de yaşanıyordu.

İngiltere’de yayınlanan TTG Gazetesi’ndeki habere göre, tatili bedavaya getirme dolandırıcıları bu işi şimdi “Odamda yatağımda tahtakuruları var, ayağım takıldı ve kaydım” iddiaları ile yapıyor.
Tüketiciyi koruma ile ilgili yasa ve düzenlemeleri istismar edilerek yürütülen işin organize dolandırıcılık haline gelmesi üzerine otelci meslek kuruluşları ve tur operatörlerinin işbirliği ile konu yargıya taşındı.

Yargıya taşınan olaylar ile ilgili yapılan araştırmada bu işin organize bir şekilde yürütüldüğü belirlendi. Bunu yapanlara hapis ve para cezaları kesildi.

Tatili bedavaya getir dolandırıcıları şimdi başka yöntem buldu.

Dolandırıcılar bu kez “otelde ayağım kaydı ” iddiaları ile bu işi yapıyor.

Konu İngiltere Seyahat Acenteleri ve Tur Operatörleri Birliği’nin (ABTA), Londra’da düzenlenen seminerde gündeme geldi.

Kennedys hukuk firmasının ortağı Claire Mulligan seminerde acentelere konuyla ilgili bilgi verirken, bu amaçla çalışan, bu işi kendilerine uzmanlık alanı olarak seçen hukuk büroları olduğunu ve bunların arttığını, daha önce  “Zehirlenme” iddialarıyla yürütülen dolandırıcılık faaliyetinin şimdi “otelde ayağım kaydı” iddiasıyla  yürütüldüğünü söyledi.

Claire Mulligan “Bunu göz önünde bulundurarak, yargı mercilerinin sahte zehirleme iddialarının dolandırıcılık olduğuna ilişkin 2018’de alınan kararı bu konuda da kullanmalı” dedi.

Kaynak
Turizm Gazetesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu