“PARK PALACE RESIDANCE” Girne Üniversitesi Karakum Kampüsünde Hizmete Açıldı…

Girne Üniversitesi tarafından öğrenci ve öğretim üyelerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve üniversite misafirlerini ağırlamak amacıyla oluşturulan 15.000 m2 büyüklüğünde, 600 yatak kapasiteli “Park Palace Residance” yoğun katılımla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Girne Üniversitesi Karakum kampüsünde yer alan açılış törenine; Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Temsilcisi, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel, milletvekilleri, kaymakamlar, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, rektör yardımcıları, devlet ve hükümet yetkilileri yanında davetli misafirler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Girne Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gökmen Dağlı ile Prof. Dr. Rüveyde Bundak, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, milletvekilleri Hasan Taçoy ile Ersin Tatar, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre birer konuşma yaptı.

Prof. Dr. Gökmen Dağlı: “Öğrenciler ve Öğretim Görevlilerinin Sosyal Yaşam İhtiyaçlarını Karşılayacak Modern Bir Yaşam Alanı Oluşturduk”

Açılış töreninde ilk sözü alan Girne Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gökmen Dağlı, çağın gerektirdiği her türlü donanım ve konfora sahip olan Park Palace Residance’ın, güvenli ve nitelikli öğrencilik yaşamını deneyimleyecek olan üniversite öğrencilerine büyük oranda fayda sağlayacağını ifade etti.

Prof. Dr. Gökmen, “Park Palace Residence”ın içerisinde ekonomik ve rezidans tipi yurtlar, Akademik Lojmanlar, Misafirhane, Kütüphane, Çalışma ve ETÜD Salonu, Sağlık Merkezi, Fitness Merkezi, Restoranları ile öğrenciler ve öğretim görevlilerinin sosyal yaşam ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kurgulanmıştır” ifadesini kullandı.

Girne Üniversitesi’nin, katılımcı, farklılıklara saygılı, öğrenci odaklı bir anlayış ile disiplinlerarası eğitim verdiğini belirten Prof. Dr. Dağlı, uluslararası nitelikte eğitim veren objektif düşünebilen, sorgulayan, araştıran, bilgi ve değer üreten, yaratıcı, etik ve ahlaki değerlere önem veren, toplumsal sorumluluk bilincine sahip öğrenciler yetiştirdiklerini söyledi.  Girne Üniversitesi’nin hızla büyümeye devam ettiğini dile getiren Prof. Dr. Dağlı, “2 adet eğitim ve araştırma gemisi, 2 adet eğitim uçağı, son teknoloji altyapısı ile donatılmış hastane ve hastane laboraratuvarları, tıbbi görüntüleme cihazları, diş hastanesi ve diş laboratuvarları, denizcilik ve havacılık programlarımıza yönelik en yüksek teknolojiye sahip simülasyon odaları ile fark yaratan güçlü alt yapısı ile 2013 yılından itibaren bugüne kadar üniversitemiz hızla büyümeye devam ederken 13 fakülte, 1 yüksek okul, 3 meslek yüksek okuluna bağlı toplam 42 lisans-önlisans programları ile eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ediyor” dedi.

Prof. Dr. Rüveyde Bundak: “Hem Barınma Hem de Sosyal Yaşam İhtiyaçları Karşılanacak”

Girne Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Rüveyde Bundak da yaptığı konuşmada, Park Palace Residance’ın öğrencilerin konaklama ihtiyaçlarını ev ortamı konforuna en yakın şekilde sunan, öğrenci ve öğretim üyelerinin sosyal yaşam ihtiyaçlarını karşılayacak bir yuva olarak inşa edildiğini söyledi.

Girne Üniversitesinin kurulduğu andan itibaren öğrencisi, öğretim elemanı ve eğitim için gerekli alt yapıya hemen kavuştuğunu dile getiren Prof. Dr. Bundak, üniversitenin kuruluşundan bu yana geçen kısa süre içinde bölgenin dikkat çeken üniversitelerinden biri konumuna geldiğini ifade etti. Eğitim ve araştırmaya hizmet verecek,  bölgenin en donanımlı Hastahanesi olan Girne Üniversitesi Dr. Suat Günsel Tıp Fakültesi Hastanesi’nin, Girne Bölgesi halkına kaliteli sağlık hizmetleri sunduğunu belirten Prof. Dr. Bundak, “Toplam 8 anabilim dalının hizmet verdiği Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi de, 1 adet tam donanımlı lokal ameliyathane, 1 adet bilgisayarlı tomografi ve hastalara ayni gün içinde diş protez imkanı sağlayacak CADCAM cihazı ile Pedodonti Anabilim Dalı hizmetleri kapsamında, bebeklikten ergenliğe kadar geçen dönemde süt ve daimi dişlerin hastalıkları ile çocuklarda, ağız ve diş dokularındaki hastalıkların tedavisi ve koruyucu diş hekimliği uygulamaları konusunda hizmet vermektedir” dedi.

Prof. Dr. Rüveyda Bundak, Girne Üniversitesinin kuruluşunda, eğitim ve öğretim etkinliklerine kardeş kuruluş olan Yakın Doğu Üniversitesinin sağladığı olanaklara ve Günsel ailesine teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

        

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu