Pilli: “Bayramda Sosyal Mesafe Kurallarına Uyalım, Sevdiklerimizi Koruyalım”

Pilli: “Bayramda sosyal mesafe kurallarına uyalım, sevdiklerimizi koruyalım”

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Kurban Bayramı dolayısı ile mesaj yayınladı.

Bayramda kurallara uymanın önemine dikkat çeken Bakan Pilli, bu bayram öpüşmeden, sarılmadan, sosyal mesafe kurallarına uyalım ve sevdiklerimizi koruyalım çağrısında bulundu.

Bakan Pilli’nin bayram mesajı şöyle;

“Birlik, beraberlik, paylaşım ve dayanışmanın arttığı bayramlar, bizleri birbirimize bağlayan, aile bağlarını güçlendiren önemli günlerdir.

Ancak bu bayram kendi sağlığımız ve aile büyüklerimizin sağlığı için, öpüşmeden, sarılmadan, sosyal mesafe kurallarına uyarak bayramı geçirmeli, özellikle maske kullanımına dikkat etmeliyiz. 65 yaş üstü ve kronik hastalar mecbur kalmadıkça kalabalık ortamlarda bulunmamalıdır.

Bu dönemde vatandaşlarımızın mecbur kalmadıkça yurt dışına gitmemeleri, yurt dışında bulunmaları halinde maske kullanımına özen göstermeleri, kalabalık yerlerde bulunmamaları önem taşımaktadır.

KKTC’de tüm kurum ve kuruluşlar, iş yerleri, eğlence mekanları ve restoranların, gerekli tüm kurallara uyması elzemdir. Belirtilen hijyen kuralları, sosyal mesafe, maske kullanımı gibi kuralları ihlal eden iş yerlerine gerekli cezai yaptırımlar uygulanacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu