Rosturizm’den Tur Operatörlerine Türkiye Tavsiyesi

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Rusya’daki tur operatörlerine, Türkiye turları için mektup gönderdi.

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Rusya’daki tur operatörlerine mektup göndererek, Türkiye turu organizasyonlarında 31 Mart 2020’den önce tur paketi alan, ancak kısıtlamalar yüzünden Türkiye’ye gidemeyen Rus vatandaşlarına öncelik verilmesini istedi.

Rosturizm mektubunda, tur operatörlerinin satın aldıkları turu değiştirmek isteyen veya parasını geri talep eden müşterilerine 31 Aralık 2021’e kadar eşdeğer bir tur hizmeti sağlaması gerektiğini belirterek, para iadelerinin de bu tarihe kadar yapılmasının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Daha önce Rosturizm Başkanı Zarina Doguzova, yerli tur operatörlerinin Rus vatandaşlarına karşı borç yükümlülüklerinin geçen yıldan bu yana 44 milyar Ruble’den 7 milyar Ruble’ye düştüğünü hatırlatmış, ilkbaharda Türkiye’ye getirilen kısıtlamalar yüzünden Türkiye için tur paketi alan bir milyondan fazla Rus vatandaşının etkilendiğini açıklamıştı.

Gazetemru.com’un aktardığı habere göre; Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze de 19 Haziran’da Zvezda kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye ile uçuşlara tekrar başlanacağının açıklanmasının ardından yarım saat içerisinde binlerce kişinin tur operatörlerini aramaya başladığını belirtmişti.

Türkiye’de tatil için taleplerin artmasının, Rus turizm sektörü açısından şaşırtıcı olmadığını ifade eden Lomidze, “Ama yine de böylesine bir talep patlaması ve 18 Haziran akşamından itibaren başvurularda yaşanan artış, tur operatörleri ve seyahat acentelerinin bile beklentilerini aştı” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu