Rus Tur Operatörleri Türkiye’ye Yeni Uçuşlar İçin Harekete Geçti

Rusya Hava Taşımacılığı Ajansı’nın (Rosaviatsiya) 13 şehirden daha Türkiye uçuşlarına izin vermesinin ardından Rus tur operatörleri, yeni uçuş programı oluşturmak için harekete geçti. İşte ilk detaylar…

Rusya Hava Taşımacılığı Ajansı’nın (Rosaviatsiya) Rusya’nın 13 kentinden daha Türkiye uçuşlarına izin vermesinin ardından Rusya pazarında faaliyet gösteren tur operatörleri Türkiye’ye yönelik yeni uçuşlar düzenlemek için harekete geçti.

Rus turizm haber sitesi Tourdom.ru, tur operatörlerinin Türkiye uçuş programında gidecekleri revizyon ve yeni uçuşlara ilişkin ilk detayları paylaştı.

ANEX TOUR’DAN YENİ UÇUŞLAR

Buna göre Anex Tour yetkilisi Rashad Bunyadov daha önce Belgorod, Voronej, Tumen, Krasnodar, Volgagrad ve Orenburg’dan düzenledikleri Rostov-on-Don aktarmalı Antalya uçuşları yerine; bu şehirlerden Antalya’ya direkt uçuşlara başlamayı planladıklarını belirtti.

Rosaviatsiya’nın 5 Temmuz’daki kararının ardından Anex Tour, Rusya’nın bu altı kentinden Antalya’ya direkt uçacak; Saratov ve Barnaul kentlerinden Antalya uçuşlarına ilişkin karar ise şu anda değerlendirme aşamasında.

Pegas Touristik Genel Müdürü Anna Podgornaya ise Rusya Hava Taşımacılığı Ajansı’nın güncellenen listesinde yer alan 13 şehrin tamamından Antalya’ya uçuş düzenleme olasılığını ele aldıklarını, konuya ilişkin kararı 6 Temmuz’da açıklamayı planladıklarını söyledi.

İZMİR UÇUŞLARI

Rosaviatsiya’nın son kararı ile İzmir’e yönelik uçuşlara da izin verilmesinin ardından Anex Tour, bu yaz için İzmir’e uçuş düzenlemeyi planlamadığını açıkladı.

Pegas Touristik ise İzmir uçuşları konusundaki kararını önümüzdeki günlerde belirleyecek.

Haber kapsamında TourDom.ru, diğer tur operatörleri Coral Travel ve Tez Tour yetkililerine de benzer soruları yönelttiklerini henüz bir açıklama yapılmadığını belirtti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu