Rus Tur Operatöründen Ege Atağı: 6 Noktadan Bodrum’a Uçacak

Rus tur operatörü Intourist, Bodrum, İzmir, Kuşadası ve Didim’e yönelik tur satışlarına başladı. İşte detaylar…

Rus tur operatörü Intourist, 2021 yaz sezonunda Türkiye’nin Ege kıyılarına yönelik tatil programını genişletti.

Intourist, 2021 yaz sezonu için Rusya Federasyonu’nun 6 kentinden Milas Bodrum Havalimanı’na düzenleyeceği uçuşlarla Bodrum, İzmir, Kuşadası ve Didim’de 160’tan fazla otelde tatil imkanı sunuyor.

RUSYA’NIN ALTI KENTİNDEN BODRUM’A UÇACAK

Tur operatörü Intourist tarafından Rus Tur Operatörleri Birliği ATOR’a yapılan açıklamada; Azur Air ile Rusya’nın altı kentinden (Moskova, St. Petersburg, Kazan, Yekaterinburg, Rostov-on-Don ve Novosibirsk) Bodrum’a düzenlenecek uçuşların Temmuz ayında başlayacağı belirtildi.

Moskova’dan Bodrum’a yönelik uçuşlar haftanın her günü; diğer kentlerden ise haftada 2 veya 3 uçuş şeklinde gerçekleşecek.

Uçuş programı Ekim ayının ilk yarısına kadar sürecek.

YÜZDE 36 ARTIŞ

Türkiye’nin Ege kıyılarındaki tatil köyleri Ruslar arasında Antalya kadar popüler değil, ancak pandemi öncesinde Ege destinasyonlarına yönelik Rus turist akışında artış yaşanmıştı.

Intourist’in açıkladığı verilere göre, 2019 yılında Ege kıyılarındaki tatil beldelerine 2018 yılı rakamlarına göre %36 oranında daha fazla turist gönderildi.

Diğer tur operatörlerinin Ege destinasyonlarına yönelik tatil satışlarında da artış yaşanmıştı. Buna göre Ege tatili satışları için 2019 yılında PEGAS Touristik %45, TUI Russia ise %56 oranında artış açıklamıştı.

INTOURIST GENEL MÜDÜRÜ’NDEN BODRUM AÇIKLAMASI

2019 yılının 10 ayında Rusya Federasyonu’ndan yaklaşık 52 bin 863 Rus turist Ege tatil beldelerini tercih etti. Bu rakam 2018 yılına göre %28.6 oranında artış göstermişti.

Intourist Genel Müdürü Viktor Topolkaraev konuya ilişkin yaptığı açıklamada; bu yıl Bodrum’a yönelik tatil programının talep göreceğinden emin olduklarını açıkladı.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu