Rusların Türkiye Tatili Uzayabilir

Rusya’da pandeminin yeni dalgası nedeniyle 7 Kasım’a kadar ilan edilen resmi tatil sürerken, uzmanlar “kötü gidiş” nedeniyle tatilin uzatılabileceği değerlendirmesini yapıyor.

Ülke çapında Kovid-19 bulaşma veya bulaşıcılık katsayısı, kısaltmasıyla “R değeri” 1,1’e yükseldi. Katsayının 1’den büyük olması, enfekte kişilerin bu hastalığı en az bir başka kişiye daha bulaştırdığı anlamına geliyor.

Bu veri, hasta sayısının sürekli yükseliş trendine geçmesi demek. Bulaşma katsayısının 1’den küçük olması ise enfekte kişi sayısının giderek azalması anlamına geliyor.

Bu konuya dikkat çeken Rusya Federasyonu Halk Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Epidemiyoloji Merkez Araştırma Enstitüsü Başkan Yardımcısı Aleksandr Goryelov, resmi tatilin uzatılabileceğini söyledi.

İzvestiya’ya demeç veren Rus yetkili, “Kovid-19’un yayılım katsayısı 1’den fazla ise Rusya’da tatil döneminin süresini uzatabilir. Katsayıdaki böylesi bir artış ülkede sıkıntılı bir salgın döneminin başladığını gösterir” dedi.

Goryelov tatilin uzatılması kararı için yine de sadece katsayının değil, hastanelerdeki yatak doluluk oranı ve kullanılabilir yapay solunum cihaz sayısının da dikkate alındığını vurguladı.

Tatil süresini uzatmak çok etkili olabilir, ancak aşılama enfeksiyona karşı korunmanın ana yolu olmaya devam ediyor” diyen Rus uzman, Yüzde 80’lik sürü bağışıklığı eşiğini aşamazsak, bir mucize beklememeliyiz” dedi .

Goryelov’un bu açıklamasının ardından, ajanslar dün Rusya’da koronavirüsün yayılma katsayısının 1,1’e ulaştığı haberini geçti

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu