Rusya: ‘Türkiye Uçuşları Şimdilik Devam’

Forbes dergisi Rusya’daki kendi kaynağına dayanarak, “Şimdilik Türkiye uçuşlarını durdurmama kararı alındığını” söyledi.

Turkrus’da yer alan habere göre; Rusya’da hükümet Türkiye’deki rekor koronavirüs vakaları karşısında turizm açısından alınabilecek önlemleri tartışırken, “içeriden” ilk haber medyaya yansıdı. Dojd TV bir resmi kaynağa dayanarak, Türkiye uçuşları için şu aşamada bir sınırlama düşünülmediğini söyledi. Yetkili, “Şimdilik olduğu gibi bırakılacak” dedi.

PAZARTESİ KESİN KARAR BELLİ OLACAK

Öte yandan RIA Novosti, Koronavirüs kurulunun üyeleri Ulaştırma Bakanlığı, Federal Hava Taşımacılığı Ajansı ve Rospotrebnadzor temsilcilerinin bugünkü toplantısında bir sonuca varılmadığını, kararın pazartesi gününe bırakıldığını duyurdu.

Ancak bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Çoğunluğu “olumlu”, bazıları “olumsuz” haberler gelse de, hükümetten resmi açıklama gelmeden kesin bir tablo ortaya çıkmayacak.

Turizm sektöründen bazı kaynaklar hala, 12 Nisan’dan başlayarak 1 ay süreyle durdurulmasının masada olduğunu iddia ediyorlar.

Bir başka kaynak ise bakanlar kurulunun bugünkü toplantısında bu konuda bir karar alınmasının beklenmediğini belirtti.

BUGÜN PUTİN VE ERDOĞAN YAPTIKLARI TELEFON GÖRÜŞMESİNDE KONUYU ELE ALDILAR

Bugün Putin ve Erdoğan yaptıkları telefon görüşmesinde konuyu ele aldılar. Türk hükümetinin koronavirüsle mücadele amacıyla aldığı önlemleri anlatan Erdoğan, önceliklerden birinin yabancı turistlerin sağlığının korunması olduğunu kaydetti. Taraflar, Türkiye’yi ziyaret eden Rusya vatandaşlarının sağlığının korunması için ilgili kurumlar arasında yoğun temaslar kurulmasını kararlaştırdı.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu