Rusya’da Türkiye Tatil Satışlarında Son Durum…

Rusya’da, Türkiye uçuşlarına ilişkin söylentilerin ortaya çıkmasının ardından Türkiye rezervasyonlarına yönelik ilk yansımaları da belli oldu.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova’nın Türkiye’de COVID-19 vakalarındaki artışa ilişkin açıklamaları, Türkiye’ye yönelik uçuş ve hava trafiğinde kısıtlanmaya gidileceğine ilişkin söylentiler sonrası Rusya’da Türkiye tatil satışlarına yönelik Rus tatilcilerin ilk tepkilerinin yansımaları belli oldu.

Söylentiler sonrasında birçok Rus tatilci, tatil ödemelerini ertelemeyi tercih ediyor.

İKİ KAT AZALDI

Magazin Goryashchikh Putevok yöneticisi Elina Zeveleva, Türkiye’ye yönelik söylentilerin ardından; “Son birkaç gün içinde Türkiye’ye yönelik rezervasyonların 2 kat azaldığını” belirtti.

Seyahat acentası “Pink Elephant” tarafından yapılan açıklama da Türkiye rezervasyonlarında hissedilir ölçüde düşüş yaşandığını doğrular nitelikte…

“GÜNDE 150 – 200 TÜRKİYE TATİLİ SATIYORDUK”

Pink Elephant Yöneticisi Aleksan Mkrtchyan tarafından son gelişmelere ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

“Türkiye uçuşlarına yönelik söylentilerin ortaya çıkmasının ardından, Cuma günkü bakanlar kurulunda karar alınacağının belirtilmesiyle müşteri sayısında hissedilir derecede azalma yaşadık. Son dönemde genellikle bir günde Türkiye’ye 150 – 200 tur satıyorduk. Son iki günde yaklaşık yüzde 25 düşüş yaşandı.”

UÇUŞLARIN ASKIYA ALINMASI ÇOK DÜŞÜK İHTİMAL

Diğer yandan Rus turizmciler, Türkiye rezervasyonlarında yaşanan bu durgunluğun geçici olduğundan, konuya ilişkin alınan kararların açıklamasıyla rezervasyonlarından yeniden toparlanma göstereceğinden emin olduklarını belirtiyorlar.

Uzmanlar, Türkiye uçuşlarının tamamıyla askıya alınmasının çok düşük ihtimal olduğunu, Türkiye’ye yönelik en kötü senaryonun gerçekleşme olasılığının çok düşük olduğunu öne sürüyor.

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI PROGRAMI’NA ÖVGÜ

Mayel Travel CEO’su Maya Kotlyar ise, Türkiye’nin uygulamaya koyduğu Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’ndan övgüyle bahsederek; “Müşterilerimiz, Türkiye otellerinin aldığı tedbirlerden oldukça memnun ve övgüyle bahsediyorlar. Olumsuz bir geri bildirim yok” dedi.

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu