Rusya’ya Girişlerde Uygulanacak Kurallar Değişti

Yeni tip coronavirus Covid-19 salgını nedeniyle ülkeye olan giriş çıkış yasaklarını esneten Rusya’da girişlerde uygulanan kurallar da değişti.

Sınırlarını yabancılara yeni kurallarla açan Rusya, koronavirüs önlemleri çerçevesinde ülkeye giriş kurallarında yapılan düzenlemeleri şöyle açıkladı:

ÇALIŞMAK İÇİN GELENLERE KARANTİNA DEVAM EDİYOR

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamaya göre çalışmak amacıyla Rusya’ya gelen yabancı ülke vatandaşları için 14 gün karantina uygulamasına devam edilecek.

TARİFELİ UÇAKLA GELEN VATANDAŞLARA KARANTİNA YOK

Ancak tarifeli veya ‘tahliye’ uçaklarıyla Rusya’ya gelenlere 14 günlük karantina uygulaması zorunluğu olmayacak.

YABANCILAR İÇİN FORM DOLDURMA ZORUNLULUĞU BULUNUYOR

Yabancı vatandaşların, Rusya Federasyonu’na varmadan önce Rusya Federasyonu’na gelenler için bir form doldurmaları gerekecek. Ayrıca uçağa biniş esnasında ve sınır kapılarında Rusya Federasyonu’na giriş tarihinden en fazla 3 (üç) gün önce yaptırılan PCR test sonuçlarının ibraz etmeleri istenecek.

Tüm bu işlemleri yapmak için linke tıklayın: Rusya Federasyonu’na Giriş Kuralları

VİZESİZ GİRİŞİN KAPISI AÇILDI

Öte yandan kısa süreli iş gezileri için yabancıların Rusya’ya vizesiz girişine ilişkin kısıtlamaların kaldırılmasını öngören kararname Rusya Başbakanı Mihail Mişustin tarafından imzalanarak devlet portalında yayınlandı.

Yeni belgeye göre, vizesiz seyahat anlaşması olan ülkelerden diplomatik veya hizmet pasaport sahibi yabancılar, kısa süreli iş gezileri için Rusya’ya giriş yapabilecek.

Ayrıntılara Rusya Federasyonu Türkiye Büyükelçiliği’nin ‘Vize İşlemleri‘ sayfasından göz atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu