Sadettin Saran: Ülkemizde De Turizm Yatırımı Yapmak İstiyoruz

Saran Holding’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Saran Holding’in Hırvatistan’daki otellerine ve yeni turizm yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarlarından Vahap Munyar, bugünkü köşe yazısında Saran Holding’in Hırvatistan’daki otel yatırımlarına ilişkin Sadettin Saran ile gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarına yer verdi.

Hırvatistan’da gerçekleştirdikleri otel yatırımlarına ilişkin detayları paylaşan Sadettin Saran; “Türkiye’de de turizm yatırımı yapmayı istiyoruz. Önümüze fırsat çıktığında bakıyoruz, ilgileniyoruz” açıklamasında bulundu.

Vahap Munyar’ın “Yatırım yaparken gaza gelmiyoruz dikkatli adım atıyoruz” başlıklı yazısı ve Saran Holding’in Hırvatistan’daki otel yatırımlarına ilişkin detaylar şu şekilde:

“Saran Holding’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ın kardeşi Sadun Saran, 2015 yılında Hırvatistan’da satılık iki oteli yönetim kurulu gündemine taşıdı:

– Split ve Dubrovnik’te iki otel satışa çıkmış durumda. Adriyatik’te Dalmaçya kıyı bölgesinde olan bu oteller için masaya oturmayı öneriyorum.

Sadettin Saran, holdingde birlikte çalıştığı küçük kardeşleri Kenan Saran ve yönetimdeki ekibiyle otelleri inceledi. İkisiyle de ilgilenme konusunda karar alındı.

O günlerde Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in de söz konusu iki otelle ilgilendiği bilgisi Saran kardeşlere ulaştı. Derken, Şahenk Dubrovnik’teki oteli almakta karar kıldı. Saran Holding de Split’teki otel için masaya oturdu.

Sadun Saran, Rusya kökenli çok ortaklı bir yapıya sahip şirketten Split’teki otelin hisselerini toplamak için epey mesai harcadı.

Sadettin Saran, o günleri şöyle anımsadı:

– Prag’da yaşayan kardeşim Sadun, otelin hisselerini toplamak için çok uğraştı. Sonunda 2016 yılında 70 milyon Euro’ya Split’te Adriyatik Denizi kıyısındaki 5 yıldızlı, 400 odalı Grand Otel Lav-Grand Marina Lav’ı bünyemize kattık.

Sadettin Saran, 800 metrelik plajı olan oteli Le Meridien markasıyla kendilerinin işlettiklerini belirtti:

– Marinanın işletmesi bizde değildi. Marinanın işletmesini de biz aldık. Pandemi sürecindeki kapanma döneminde otelde yenileme yaptık. Satın alma ve daha önceki yatırımlarımız dahil, harcadığımız para 100 milyon Euro’ya yaklaştı.

Otelin doluluk durumunu Genel Müdür Arnoud Zaalberg’e sorup aktardı:

– Şu anda yüzde 70-75 doluluk söz konusu. Ağustos ayında yüzde 100’e yakındı.p

Sadettin Saran, turizm yatırımlarına devam edecekleri sinyalini şu mesajla verdi:

– Yakın dönemde Split’in merkezinde bir şehir oteliyle ilgilendik. Tam satın almak üzereydik. Satıcı taraf son anda vazgeçti.

Türkiye’de turizm yatırımı düşünüp düşünmediklerini merak ettim, yanıtladı:

– Önümüze fırsat çıktığında bakıyoruz, ilgileniyoruz. Ülkemizde de turizm yatırımı yapmayı istiyoruz.”

Kaynak : Turizm Günlüğü

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu