Sağlık Bakanlığı’ndan Sınırüstü Yaşlı Bakımevi’ne ilişkin açıklama

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetler Dairesi, bakımevlerinin yönetimini denetleme ve yaptırım uygulama yetkisine sahip değildir” denildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Sınırüstü Yaşlı Bakımevi’nde yaşanan olaylarla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı.

Bakımevinin Halk Vakfı mütevelli heyeti tarafından idare edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Sosyal Hizmetler Dairesi, yaşlıların bakım ve rehabilitasyonundan sorumlu devlet kurumudur.  Ayrıca açılmak istenen huzurevi ve bakımevlerinin açılmasına izin vermek, onları denetlemek hatta maddi ve teknik yardım yapmak dairenin görevleri arasındadır” denildi.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetler Dairesi, bakımevlerinin yönetimini denetleme ve yaptırım uygulama yetkisine sahip değildir” ifadelerine yer verildi.

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin hazırlamış olduğu raporların gereğini yerine getirecek olanın yine Sosyal Hizmetler Dairesi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şöyle devam edildi:

“Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ancak sosyal hizmetlerin yapmış olduğu denetimlere katkı sağlamak amacı ile katılır.

Sağlık Bakanlığı kendi görev yetki ve sorumluluk alanında olan koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini hastaneler ve sağlık merkezlerinde yerine getirmektedir.

Şu anda Halk Vakfına yönetimden el çektirilmiş ve oradaki yaşlılarımızın tedavisi Sağlık Bakanlığı tarafından hastanede yürütülmektedir.”

Kaynak
Kıbrıs Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu