Sağlık Bakanlığı’ndan ‘yakın temaslılara’ ilişkin açıklama

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs hastalarına yakın temasta bulunan kişilerin karantina sürecine ilişkin bir açıklama yapıldı.

Bulaşıcı Hastalıklar Yasası kapsamında toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı kararlar doğrultusunda Sağlık Bakanlığı’ndan bir açıklama yapıldı.

Bakanlık açıklamasında, Koronavirüs hastalarına yakın temaslıların son temas tarihine göre aşılı ise 7, aşısız ise 10 gün boyunda karantinada kaldığı belirtildi.

Yakın temaslıların son temas tarihinin sıfırıncı gün olarak kabul edildiğinin de aktarıldığı açıklamada, “Yakın temaslı kişilerde takip süreleri içerisinde Koronavirüs semptomları gelişirse filyasyon ekiplerince numune alınması sağlanır” denildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, karantina süresi tamamlanan kişilerin otomatik olarak geçici bir süre bileklik takibi sonlanacağını ve kontrol için PCR yapılacağı bildirildi.

Yapılan PCR testinin ardından ‘negatif’ test sonucuna göre karantina sürecinin sona ereceği belirtilen açıklamada, “Temaslı kişiler aşı durumuna göre negatif PCR sonuçlarını ibraz etmeleri durumunda en yakın Turkcell bayisine giderek bilekliklerini çıkartabilirler” ifadelerine yer verildi.

Kaynak
Kıbrıs Postası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu