Serhat Akpınar, Ebola virüsüne dikkat çekti, Sağlık Bakanlığına sorular sordu

DP Genel Sekreteri ve milletvekili Serhat Akpınar, Ebola virüsüne dikkat çekerek, özellikle Uganda olmak üzere, Afrika’dan gelen yolcular için çeşitli ülkelerin havalimanlarında ateş ölçümü gibi tedbirler alındığını kaydetti, Sağlık Bakanlığı’nın böyle bir tedbir alma planı olup olmadığını sordu.

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri ve milletvekili Serhat Akpınar, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı “Toplum Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Sektörü” başlıklı konuşmasına, Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutlayarak başladı ve “Gelecek kadınlarındır” dedi.

 

Sunmuş olduğu Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (Onay) Yasa Tasarısı’nın dün oybirliğiyle kabul edildiğini anımsatan Akpınar, bu yasa tasarısının önemine ve getirdiği yükümlülüklere değindi.

 

Dünya Sağlık Örgütü’nün, geçen hafta, Ebola virüsünün yeni bir varyantından dolayı vakalarda ölüm oranının yüzde 50’ye çıktığını ancak bu varyanta karşı herhangi bir aşı ve tedavinin mevcut olmadığını bildirdiğini aktaran Akpınar, bu kapsamda, özellikle Uganda olmak üzere, Afrika’dan gelen yolcular için çeşitli ülkelerin havalimanlarında ateş ölçümü gibi tedbirler alındığını kaydetti.

 

Akpınar, Sağlık Bakanlığı’nın böyle bir tedbir alma planı olup olmadığını sordu.

 

Havaların soğuması ve kapalı alanda daha fazla zaman geçirilmesiyle birlikte, Covid’de yeni bir dalga yaşanabileceğine de işaret eden Akpınar, Sağlık Bakanlığı’na aşıların durumunu, aşı karşıtlığına karşı bir eylem planı veya hatırlatma dozu programı olup olmadığını sordu.

 

Akpınar, sağlık çalışanlarının önemi hakkında da konuşarak, üniversitelerin sağlık alanında bölümlerinin açılması ve artırılması gerektiğini söyledi ve KKTC’nin sağlık alanında öncü bir yer olabileceğine inanç belirtti.

 

Milletvekili Özdenefe’nin “çalışmak için ülkeye öğrenci olarak gelen kişiler” hakkında konuşmasına da değinen Akpınar, bu gibi sıkıntıların önüne geçebilmek için aracı durumunda olan ajansların, akredite olması gerektiğini söyledi.

 

GÜRÇAĞ

 

Akpınar’a yanıt veren Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ, ebola virüsüne ilişkin ülkede bir tehlike olmadığını söyledi. Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin pilot bölgelerde sivrisineklere karşı başarılı bir çalışma yürüttüğünü aktaran Gürçağ, “Herkesin içi ferah olsun” dedi.

 

Son varyantlara etkili aşının henüz ülkeye gelmediğini kaydeden Gürçağ, Güney’de bu aşıların mevcut olduğunu ve 1 Eylül itibarıyla talepte bulunduklarını, bu aşıların gelmesini beklediklerini belirtti.

 

Grip aşılarının mevcut olduğunu da söyleyen Gürçağ, aşılar için ilgili programların Bakanlık internet sitesinden takip edilebileceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu